English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Nå handler det om å flytte kollektivet høyere på banen
Skrevet av Thomas Myren, 17. juli 2017, 20:39

Valget av vinger er et av spenningsmomentene foran returkampen mot Dundalk i kvalifiseringa til Champions League.

VS.


- Kollektivet er bra om dagen. Nå handler det om å flytte kollektivet høyere på banen, slår Kåre Ingebrigtsen fast overfor rbkweb.no.

Trolig blir Milan Jevtovic erstatter for lyskeskadde Pål André Helland. Normalt ville Yann-Erik de Lanlay, Elba Rashani og Mushaga Bakenga alle stått foran i køa for å bekle den andre vingen, men i 1-1-oppgjøret i Dundalk ble Fredrik Midtsjø foretrukket.

- Den defensive strukturen ble prioritert i Irland. I Sogndal var Yanni og Milan displinerte, og Elba kom inn og var displinert. Så vi kan godt spille der med vinger òg. Det gir oss langt større offensiv kraft, kommenterer Ingebrigtsen.

- Så blir spørsmålet hvem du vil ha på midtbanen.

- Det er et spørsmål. De som spilte i Sogndal gjorde det vanskelig å ta ut et lag til onsdag. Vi har mange bra spillere, som er i bra form.

Om Ingebrigtsen velger å bruke Midtsjø som ving igjen, blir nok midtbanen slik som i åpningskampen - altså Mike Jensen, Anders Konradsen og Matthias Vilhjalmsson.

- Ser du for deg et kampbilde som ligner litt på hjemmekamper i serien eller tror du Dundalk er ivrige på et tidlig bortemål?

- De må jo ut og angripe, men kommer de med det fra start av eller blir det i desperasjon senere? Jeg tror de har bra sjøltillit av kampen i Irland, men vi må gå ut og ta tak i kampen og styre spillet, mener Ingebrigtsen.

- For to år siden avsluttet dere alle fire kvalikrundene på hjemmebane. Så dere har erfaring med å komme dere videre med hjemmekamp sist.

- Det har vi. Vi vet hva vi må gjøre underveis. De er et godt fotballag, men her handler det om oss sjøl og være den beste utgaven av oss sjøl. Hvis vi gjør det vi skal gjøre, skal vi være et bedre lag.

- Hva var bra i Sogndal på lørdag?

- Det som er bra, er at vi kontrollerer kampen. De gangene vi har hatt trøbbel i år, er når vi lar det bli "Hawaii-match". For da er det litt tilfeldigheter som avgjør kampen. Når det blir sånn som det blir Sogndal, er det ferdigheter som avgjør kampen. Vi mener at vi har de beste ferdighetene, og derfor ønsker vi at alle kampene skal se sånn ut.

- Hvilken trygghet tar dere med til onsdag?

- 80 prosent av kampen i Kristiansund så ut som i Sogndal, men da sovnet vi ved tre-fire anledninger. Det har vi fått luket bort. Så vi tar egentlig med oss ganske mye sjøltillit på at vi er bra defensivt. Fram mot onsdag handler det også om litt andre ting, konstaterer treneren.

Om Rosenborg slår ut Dundalk venter trolig Celtic i 3. kvalifiseringsrunde. Skottene slo Linfield 2-0 i Belfast og har sin returkamp senere onsdag kveld. Ved avansement vil begge kampene mot Celtic trolig bli spilt onsdager, altså 26. juli i Glasgow og 2. august i Trondheim.

Avspark på Lerkendal mot Dundalk er klokka 19.15. Viasat4 sender.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Nå handler det om å flytte kollektivet høyere på banen» i forumet! Diskutér «- Nå handler det om å flytte kollektivet høyere på banen» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb