English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Viking - Rosenborg 0-1
Skrevet av Thomas Myren, 17. april 2017, 21:57

For andre gang i påska sleit RBK med å følge opp en pangstart. I stedet ble tre poeng kriget med hjem.

- Følte jeg var seint ute

- Vi spiller en elendig 2. omgang. Mye av årsaken er at Viking er bra. Vi møtte et godt Viking-lag i dag, skrøt Kåre Ingebrigtsen til Eurosport.

Rosenborg tok ledelsen allerede etter ni minutter: Fra midtstreken spilte Mike Jensen gjennom Pål André Helland, som holdte unna Kristoffer Haugen og trillet ballen inn ved lengste stolpe med høyrefoten.

- Det var en strålende pasning fra Mike, et godt mottak og ei klinisk avslutning, syntes Helland sjøl.

Slik som mot Molde i palmehelga virket det som om RBK-spillerne deretter ønsket å spare krefter. Viking fikk ta over spillet, men sleit lenge med å skape ordentlige sjanser.

- Jeg syns det er en jevn 1. omgang. Så er Viking klart bedre enn oss i 2. omgang. De presser oss og skaper noen store målsjanser, konstaterte Ingebrigtsen.

Riktignok innledet Nicklas Bendtner med å vende opp og skyte like utenfor, men så havnet en landsmann i fokus: Mike Jensen var veldig hissig til tider, men nøyde seg heldigvis med ett gult kort.

Etter én time begynte hjemmelaget for alvor å bli farlige: André Hansen fikk med nød og neppe slått unna ei heading fra Kwesi Appiah fra kloss hold. Det hjalp heller ikke særlig å sette inn Matthias Vilhjalmsson som midtbaneanker.

Viking fortsatte å spille godt. Appiah fikk et returmål annullert for hårfin offside, mens André Danielsen prøvde seg med en frekk lobb som havnet på nettaket.

Ett minutt før full tid måtte Hansen strekke seg så lang han er, for å få reddet et hodestøt fra Mathias Bringaker. Ballen spratt videre i stolpen, før Rosenborg-keeperen fikk kontroll på situasjonen.

- Det var viktig å få en finger på ballen. Den kom ganske kjapt på, så jeg følte egentlig at jeg var seint ute med hånda. Men jeg klarte heldigvis å få et par fingre på den! smilte Hansen.

Tre minutter på overtid var Viking igjen frampå, men Stian Michalsen rullet ballen like utenfor etter at RBK aldri maktet å klarere. Den fjerde seieren av fire mulige så langt var sikret.

- Statistikken ser bra ut. Spillet så ikke like bra ut i dag - definitivt ikke. Vi er heldige som får med oss tre poeng i dag, konkluderte Ingebrigtsen.

Siden at Sarpsborg tapte hele 0-3 for Stabæk, er Rosenborg dessuten tilbake på toppen av tabellen. Muligheten for første gang å lede serien gjennom hele sesongen er imidlertid altså borte.

Kampfakta

Viking0-1ROSENBORG
Pål André Helland 9

Søndag 17. april 2017 20:00
Eliteserien, Viking stadion, Stavanger
6804 tilskuere og vist på Max

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik, Alex Gersbach - Mike Jensen, Anders Konradsen, Fredrik Midtsjø - Pål André Helland (Johan Lædre Bjørdal 90), Nicklas Bendtner, Milan Jevtovic (Matthias Vilhjalmsson 66)

Gult kort RBK: Nicklas Bendtner, Mike Jensen og Tore Reginiussen

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Erlend Reitan, Jacob Rasmussen, Marius Lundemo og Mushaga Bakenga


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Viking - Rosenborg 0-1» i forumet! Diskutér «Viking - Rosenborg 0-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb