English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Vi viser hvor gode vi kan være
Skrevet av Thomas Myren, 3. april 2017, 14:31

Vegar Eggen Hedenstad har både i 2007 og 2017 spilt mange kamper i Rosenborg-drakt. Mot Odd slapp han endelig til på Lerkendal.- Det var godt å komme i gang. Man er selvfølgelig litt spent på første seriematch, men det kjennes veldig bra ut å spille ut på her, foran Kjernen. Det er morsomt og gir mersmak! slår Hedenstad fast overfor rbkweb.no.

- Hvordan syns du kampen var for din egen del?

- Det var greit. Det var litt som i likhet med laget, at vi sleit i 1. omgang. Det tok litt tid før vi kom i gang. Jeg tror kroppen trengte litt tid på å våkne. Men 2. omgang var solid. Det var ganske bra, men det kommer til å bli bedre.

- Du har blitt del av ei ganske berømt høyreside. Hvordan syns du relasjonene begynner å sitte med resten?

- OK. Det er kamper som har vært veldig bra. I dag var det helt på det jevne. Det blir litt bedre i 2. omgang. Det er lett å finne Mike i posisjonene, og Pål er god og kan dra av sin mann.

- Vi må jobbe litt mer med relasjonene fortsatt. Det er viktig, men det vil ta litt tid. Å spille inn et lag tar litt tid, så vi må være litt tålmodige.

- Dere tre fikk ikke spille så mange treningskamper sammen heller.

- Nei, vi fikk ikke det. Det er noe med det.

- Hvordan oppsummerer du 3-0 over Odd?

- 1. omgang var litt rufsete og preget av litt nerver. Odd var gode: De var påskrudde, og de spilte bra. Vi sleit litt og kom ikke helt til.

- Hva som manglet spillemessig?

- Det er vanskelig å si. Første seriematch er alltid litt sånn. Man kjenner litt på det og bruker litt tid på å komme i gang. 2. omgang er derimot veldig bra.

- Hva var bra etter pause?

- Vi skrur opp tempoet litt. Det er litt mer trøkk i oss, og vi vinner flere baller - som vi ikke gjør i 1. omgang, da vi blir løpende litt etter. Da er vi ikke gode nok som lag, og det blir litt for mye én og én.

- I 2. omgang samler vi oss. Da kjører vi på og viser hvor gode vi kan være. Så får man satse på at man kan starte der neste gang.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- De to andre debutantene, Bendtner og Jevtovic, scoret flotte mål.

- Den viktige scoringen til Nicklas er klasse. Det er Pål som går innover i banen, og da henger han ved bakerste stolpe. Der er Nicklas sterk - det er et bra mål.

- Vi har sett ham på trening ei stund, og han ser sharp ut. Han er god, og han kommer til å bli enda bedre. Det er gøy å ha ham på laget!

- Så er det en litt heldig 2-0-scoring som avgjør kampen, før det er en fantastisk scoring av Milan. Jeg skjønner ikke hvor han tar den fra, men han har gjort det på trening av og til. Han viser igjen at han blir viktig for oss.

- Jevtovic sa at dette er noe han ofte får til på trening.

- Han sa det sjøl? Det vil jeg tro! Nei, da: Han har vært veldig bra både offensivt og defensivt.

- Det er allerede en kandidat til årets mål med tanke på forarbeidet.

- Den vendinga og nedtaket han gjør først er imponerende. Det er bare å ta av seg hatten! Jeg skulle gjerne ha gjort det sjøl!

- Hva betyr det for dere å få en sånn start på sesongen?

- Det er alltid viktig å komme godt i gang selvfølgelig, men seriemesterskapet blir ikke avgjort i dag. Det er fortsatt utrolige mange kamper og poeng å spille om, men det er alltid gogdt å få en god start. Da vet man hvor man står. Man slipper å lete og være usikker. Men man skal ikke legge all betydning på seriestarten.

- Dere har likevel lagt lista med å innta tabelltopp - for å bli!

- Det gjør vi. Vi håper selvfølgelig å kunne bli der resten av sesongen, og det skal vi jobbe knallhardt for.

- Hva blir viktig denne uka med to nye kamper?

- Det blir det klassiske: Det blir å sove godt, spise mye og drikke. Man må få i seg de nødvendige tingene. Der er vi flinke, og der skal vi være nøye. Vi skal lade opp godt før de braker løs igjen på onsdag.

- Hvordan blir det å møte Sandefjord nå?

- De fikk seg en knekk i dag (mot Lillestrøm), så jeg. Men så vidt jeg skjønte, var de ganske bra lenge. Det var kanskje også litt ufortjent.

- Det blir sikkert en tøff match. Det er aldri lett på bortebane, men det blir gøy uansett!

- Hvilke signaler har du og lagkameratene fått om rullering på laget?

- Det har vi ikke snakket noe om ennå. Det er en stor fordel at vi har flere mann å kunne sette inn, at vi har en såpass stor tropp. Det er bra konkurranse om plassene, og det er viktig. Vi trenger alle mann i troppen, for det kommer mye kamper etter hvert. Da er det viktig å ha alle mann med.

- Tåler kroppen din å spille alle tre kampene mot Odd, Sandefjord og Molde?

- Den bør gjøre det, det bør ikke være noe problem. Men tre kamper på seks dager kommer man til å merke, så det skal bli godt med litt påskeferie etterpå.

- Du bør kanskje ikke spille tre hele kamper?

- Det må du høre med sjefen om. Jeg spiller gjerne 90 minutter fordi jeg trenger å spille kamper.

- Føler du at du begynner å komme ordentlig i gang i Trondheim?

- Absolutt! Det er en prosess som koster litt krefter, det med flyttelasset fra Tyskland med samboer og en liten kid. Det å flytte hit, finne hus og pakke ut av esker koster krefter, og jeg merker at jeg er litt sliten. Det skal bli godt å få etablert seg skikkelig etter hvert.

- Men mest av alt er det gøy å komme hit og spille fotball og vinne fotballkamper, smiler Vegar Eggen Hedenstad.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Vi viser hvor gode vi kan være» i forumet! Diskutér «- Vi viser hvor gode vi kan være» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb