English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Det var en avgjørende situasjon for oss
Skrevet av Thomas Myren og Thomas Karlsen, 3. april 2017, 07:57

Gratulerer med tabelltopp, Kåre Ingebrigtsen!- Takk! Vi sneik oss øverst med en gang! Vi er fornøyde med å slå Odd 3-0. Det er en strålende prestasjon! Odd er et bra lag. For oss var det viktig å vinne her i dag, innrømmer Rosenborg-treneren.

- I fjor ble det to tap mot dem. Hva er forskjellen på Rosenborg mot Odd i fjor og i år?

- I fjor var det en like jevn match, men da var de mer effektive enn det vi var. I år er vi mer effektive.

- Jeg syns Odd er bedre enn oss den første halvtimen, men de skaper svært lite. Det de skaper er på én dødball. Mot etablert forsvar skaper de ingenting.

- Vi er dårlige, syns jeg. Den første halvtimen er vi ikke bra. Da ser det ut som om vi er nervøse og litt preget av det. Det siste kvarteret av 1. omgang er vi litt bedre, og i 2. omgang bestemmer vi oss for at vi skal legge igjen alt i garderoben og gå ut for å prøve å vinne kampen - sånn som Rosenborg skal gjøre. Skulle vi tape, måtte det være fordi vi hadde prøvd å vinne.

- Det blir jevnere i starten av omgangen. Etter vi scorer, syns jeg det er stor forskjell på lagene. Etter 1-0 er de ikke i nærheten! Da fikk vi ro over oss. Vi fikk også masse energi. 2-0-målet er litt tilfeldig, men da det kom var kampen punktert.

- Hva har du å si om 1-0-målet?

- Nicklas sitt mål er helt strålende! Det var en avgjørende situasjon for oss, for kampen sto og vippet. Det var en jevn batalje, så det var viktig for oss.

- Det er bra forarbeid av Pål, som slår ballen inn i den sonen som vi ønsker - og der ikke minst Nicklas har funnet litt plass. Det er ikke ferdigscoret: Ballen heades "småpent" tilbake i motsatt hjørne.

- Nicklas har gjort det der titt og ofte. Når vi finner ham og får gode innlegg til ham, er han vanvittig sterk i det området der. Så det er ikke noen overraskelse for oss hva han bidrar med.

- Han trenger én sjanse: Den første sjansen han får, setter han. Det har vært forskjellen på oss og lag i Europa i det siste: De sjansene vi har fått, har vi ikke satt. De andre har satt sine. Så det er derfor vi har hentet ham hit, for at han skal gjøre oss bedre.

- Hva betyr det for hans del at han leverer i første kamp fra start?

- Dere pluss 50 dansker henger over ham, så det kan hende at det blir litt stille nå ...

- Hvor langt unna toppnivået sitt er han?

- Han har et stykke igjen. Han er en god spiller, men det handler like mye om å bli kjent med hverandre. Vi kan få utnyttet ham enda mer. Vi ser hvordan han er feilvendt, når vi spiller opp på ham. Vi må lære oss Nicklas bedre å kjenne, og det tror jeg vi gjør ganske fort. Det er kloke og gode fotballspillere, så vi kommer til å bli bedre utover sesongen. Det det handler om framover, er å sette ham opp oftere der han er god.

- Er du sikker på at Rosenborg har gjort ei god investering?

- Ja, men det var vi trygge på også før kampen. Vi ser ham på trening og i spillergruppa. Han er en fantastisk fyr.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Også Jevtovic hjemmedebuterte med mål.

- Det var bra for oss som kollektiv, og det var bra for en del enkeltspillere å få scoret og ha noen målgivende pasninger. Vi kom godt i gang i dag.

- Hedenstad var den tredje debutanten.

- Vi har snakket mye om Zekhnini, men i dag så vi ham ikke. Vegar hadde en fantastisk match. Det var bra i dag, og det blir enda bedre!

- Hvor godt er det å være Rosenborg-trener på en dag som denne?

- Å være Rosenborg-trener føles stort sett godt hele tida. Vi er en fantastisk gjeng og en fantastisk klubb, som jobber godt sammen. Så er det litt ekstra krydder å være trener på dager der vi vinner viktige fotballkamper, og det har vi gjort i dag. Så jeg får sovet godt i natt.

- I fjor startet dere serien med tap.

- Vi er tre poeng foran skjemaet fra i fjor, men det er 29 kamper igjen. Så det er viktig å ha fokus. Det er ny match igjen på onsdag. Nå er det bare å få restituert og få kroppene klare. Da skal vi være klare for Sandefjord på onsdag.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Det var en avgjørende situasjon for oss» i forumet! Diskutér «- Det var en avgjørende situasjon for oss» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb