English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Londak ferdig i Rosenborg
Skrevet av Thomas Myren, 30. desember 2016, 00:01

Pavel Londak flytter hjem til Tallinn for å avslutte karrieren i Nomme Kalju.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Londak prøvespiller i Estland (13.12.16)

Keeperveteranen forlater Rosenborg gratis med utgående kontrakt.

- Jeg valgte Nomme Kalju av to grunner: Jeg ønsket meg hjem til Estland, og Kalju tilbød meg et godt miljø og ei interessant utfordring. Jeg skal bidra som spiller og gi Vitali Teles konkurranse. Jeg oppnår også et av målene mine, som er å trene unge keepere, forteller Londak i ei pressemelding.

Han skal altså bidra som trener på aldersbestemt nivå i klubben, som tok bronse i høst etter å ha kjempet om sitt andre seriemesterskap. Londak fyller 37 år i mai, og trolig blir kontrakten hans siste som spiller.

- Jeg tør ikke si noe sikkert, men etter all sannsynlighet er den det. Jeg har sett for meg å bli keepertrener - gjerne for ungdom. Nå kan jeg forberede meg på livet etter spillerkarrieren, slår Pavel Londak fast.

Estlenderen med 27 landskamper var klubbløs etter utgått kontrakt med Bodø/Glimt, da Rosenborg hentet ham i februar som erstatter for sykmeldte Alexander Lund Hansen.

Londak ble en av de eldste RBK-debutantene gjennom historien og vikarierte i mål da André Hansen skadet kneet i sommer. Han fikk bokført åtte opptredener før han igjen ble reserve og senere plassert på tribunen da Adam Larsen Kwarasey ble kjøpt fra amerikanske Portland Timbers.

Før jul var nevnte Kwarasey på besøk i Minneapolis hos Minnesota United. Dersom Ghana-keeperen gjør vendereis til USA eller flytter annet sted, blir 17-årige Julian Faye Lund eneste gjenværende reserve. Rosenborg velger i så fall trolig å hente en ny sisteskanse som alternativ til André Hansen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Londak ferdig i Rosenborg» i forumet! Diskutér «Londak ferdig i Rosenborg» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb