English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Molde - Rosenborg 1-3
Skrevet av Thomas Myren, 24. september 2016, 20:05

Den første seieren i Molde på fem år sikret rekordtidlig seriegull.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det artigste man kan gjøre som fotballspiller er å vinne
- Det er en kjempebragd
Bilder fra Molde - Rosenborg


MOLDE (rbkweb.no): Aldri før har et norsk lag vunnet serien med fem kamper igjen.

- Én ting er å komme til topps og vinne ligaen. Man kan alltids ha ni måneder der man har flaks og dyktighet. Men å gjøre det over en så lang periode, å gjenskape det og vinne to år på rad, er riktig sterkt, syntes Mike Jensen.

Etter ekstraomgangene i kvartfinalen i Tromsø på onsdag ble både Tore Reginiussen og Pål André Helland spart fra start. André Hansen og Holmar Eyjolfsson var tilbake etter henholdsvis hvile og sykdom. Gudmundur Thorarinsson tok over på sentral midtbane for Anders Konradsen med lårstrekk, mens Mushaga Bakenga startet for første gang siden han ble Rosenborg-spiller igjen i sommer.

Molde har vunnet fem strake hjemmekamper mot RBK i serie og cup, og fikk igjen et grep på erkerivalen. Både Joshua Gatt og Björn Bergmann Sigurdarson fyrte av tunge skudd, som heldigvis traff rett på Hansen.

Etter en halvtime snappet Molde ei feilpasning fra Fredrik Midtsjø og kom til innlegg fra sin venstreside. Sigurdarson lurte seg inn bak Alex Gersbach og scoret på en fin volley.

- Det var litt slapt. Det var ikke sånn at vi spilte veldig dårlig i 1. omgang, men vi var litt upresise. Vi manglet litt i presset, analyserte Jensen.

Lagkapteinen tok ansvar etter 50 minutter med et fint plassert skudd fra 14 meter, da Rosenborg utlignet på sin første ordentlig sjanse:

- I forkant av 1-1-målet spiller jeg til Pål, og Pål spiller Svensson. Så legger han tilbake. Vi får skapt noe bevegelse, så blir jeg alene. Jeg treffer riktig godt, smilte Jensen.

Ett poeng var som kjent nok for å avgjøre serien, og jubelen på banen og bortetribunen bak målet var enorm.

Etter én time angrep Rosenborg på høyresida på ny. Helland traff lengste stolpe med en lur ball, som spratt videre i Stian Gregersen. Ethan Horvath fikk med nød og neppe avverget sjølmål, men Christian Gytkjær tuppet inn returen.

Kampen var snudd og de suverene seriemesterne kontrollerte alt.

- Det er godt å ha en type som Gudi når man leder. Molde så slitne ut, og han var god til å holde på ballen. Da syns jeg vi gjør det riktig godt: Vi spiller klokt. Det er jeg riktig tilfreds med, sa Jensen.

Jørgen Skjelvik ble dyttet fram som venstreving den siste halvtimen, og skjøt rett på keeper etter 85 minutter. Jensen kastet seg fram på returen, men fikk ikke noe kraft i avslutninga, som ble reddet av en forsvarer.

Det sto uansett ikke på innsatsen til Jensen, som like etterpå fulgte opp med å gjenvinne ballen 30 meter fra mål. Han tråklet seg inn i feltet og skjøt hard og lavt i mål med venstrefoten.

- Det artigste man kan gjøre som fotballspiller er å vinne. Vi står sammen som lag og som kompiser og feirer foran supporterne, som støtter oss i tykt og tynt. Det er en utrolig følelse, smilte dansken.

Feiringa ute på banen besto av sprudlevann og allsang før Helland kopierte 2009-gesten til Mikael Lustig ved å plante et Rosenborg-flagg i midtsirkelen. Bussturen hjem til nattklubbfest i Trondheim ble lystig for både spillere og supportere.

PS! Elba Rashani har slitt med lysken de siste ukene, og måtte gi seg tidlig.

Kampfakta

Molde1-3ROSENBORG
Björn Sigurdarson 31Mike Jensen 50, 89
Christian Gytkjær 62

Lørdag 24. september 2016 18:00
Tippeliga, Aker stadion, Molde
11 348 tilskuere og vist på TV2 Sport Premium 4

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Jonas Svensson, Holmar Eyjolfsson, Jørgen Skjelvik, Alex Gersbach - Mike Jensen, Gudmundur Thorarinsson, Fredrik Midtsjø - Mushaga Bakenga (Tore Reginiussen 65), Christian Gytkjær (Matthias Vilhjalmsson 74), Elba Rashani (Pål André Helland 26)

Gult kort RBK: Pål André Helland

Ubenyttet reserve: Adam Larsen Kwarasey, Erlend Reitan, Johan Lædre Bjørdal og Magnus Stamnestrø


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Molde - Rosenborg 1-3» i forumet! Diskutér «Molde - Rosenborg 1-3» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb