English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Ønsker færre gule kort og karantener
Skrevet av Thomas Myren, 30. juni 2016, 20:20

Stig Inge Bjørnebye ønsker å diskutere både dømminga og karantenereglene.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det er en diskusjon som er på høy tid å ta, hevder Bjørnebye overfor rbkweb.no.

I flere tiår har tre gule kort og deretter annethvert kort gitt karantene - sjøl om antall seriekamper har økt fra 22 til 26 og videre til 30. I samme tidsperiode har det blitt langt enklere å pådra seg gule kort.

Mike Jensen måtte stå over allerede mot Haugesund i mai, mens Jonas Svensson og Anders Konradsen er i umiddelbar fare for ufrivillige frihelger.

Til sammenligning kreves det også tre gule kort i gruppespill i europacupene for å bli utestengt, men da er det som kjent bare seks kamper. I engelsk Premier League kan man få hele 14 gule kort uten å måtte stå over om man er dyktig til å spre advarslene utover sesongen, fordi karantenegrensa stadig øker.

- Vi må ta en større diskusjon på hvor lista skal ligge både i forhold til gule kort og generelt i forhold til dømming. For nå plukker dommerne bort alt altså, kommenterer den sportslige lederen i Rosenborg.

- Når vi skal ut i Europa, møter vi en helt annen hverdag. Hvis du da er vant til at du ikke får lov til å komme borti folk uten at det blir frispark, så får du sjokk når du kommer ut i Europa og møter lag fra andre land. Fordi de har ei list som ligger veldig langt høyere.

- Lista ligger ekstremt lavt sammenlignet med for eksempel Premier League. De lar de langt, langt flere situasjoner gå. Her tar de generelt mye mer.

- Er det aktuelt at eliteklubbene danner felles front på neste fotballting?

- Det er flere fora vi kan diskutere sånne ting i: Vi kan ta fagdiskusjoner klubbene imellom og fronte det sammen. Vi kan løfte det inn til NFF. Norsk fotball er såpass liten at man har fora der vi kan ha dialog på det.

- Så må vi til slutt ta en prinsipiell debatt om gule kort, karantener og om vi skal ligge på et langt lavere nivå i forhold til fysisk fotball som vi møter i Europa. Den diskusjonen handler om norske klubbers muligheter til å tilvenne seg nivået man møter internasjonalt, hvor langt, langt mer tillates.

- Det har flere ganger vært forsøkt å myke opp karantenereglene på fotballtingene, men kretsene og breddeklubbene har stemt i mot hver gang.

- Skal du ha noen sjangs til å få det gjennom, må du diskutere det, få backing og fronte det sammen. Forslagene som kommer fra én klubb der og en annen der, faller fordi man ikke har tatt en grundig diskusjon på prinsippene i det. Sånn er det med alle idrettspolitiske spørsmål: Du må bygge opp casene. Så må man bli enige om hva som er fornuftig og fronte det.

- Vil Rosenborg vurdere å fronte dette på tinget neste år?

- Kanskje. Vi har ikke snakket så mye om det. Vi har diskutert det, men vi har ikke satt i gang en prosess ennå. Det kan være at vi gjør det, røper Bjørnebye.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Ønsker færre gule kort og karantener» i forumet! Diskutér «Ønsker færre gule kort og karantener» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb