English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Lillestrøm 2-1
Skrevet av Thomas Myren, 16. mai 2016, 19:49

RBK økte serieledelsen til fem poeng i en kamp som var mindre spennende enn resultatet tilsier.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det ser bra ut
- Er det innlegg eller avslutning?
- Handlet om balanse og energi
Bilder fra Rosenborg - Lillestrøm


- Vi har masse gode bevegelser og gjør ting ordentlig: Vi er presise, skaper målsjanser og forsvarer oss godt. Og gjenvinninga vår er veldig bra, skrøt Kåre Ingebrigtsen til rbkweb.no.

Han gjorde en rekke forandringer på laget til fotballens nasjonaldag: Alex Gersbach erstattet Tore Reginiussen med lårstrekk, mens Christian Gytkjær og Mike Jensen var tilbake etter henholdsvis sykdom og karantene for tre gule kort.

Fredrik Midtsjø ble skjøvet fram som vingvikar for en fortsatt lyskeskadet Pål André Helland, mens Matthias Vilhjalmsson ble foretrukket på sentral midtbane.

- Vi spiller fin fotball og har gode relasjoner mellom kant, indreløper og back. Det fungerte på begge sidene. Også har vi bra trykk på midten, som gjør at når de prøver å angripe, så står vi i mot. Vi får heller kontret med våre spillere, analyserte Midtsjø.

Rosenborg tok umiddelbart tak, men sleit med å kvaliteten på avslutningene fram til halvspilt 1. omgang: Da trædde Svensson gjennom til nettopp Midtsjø, som vippet ballen over Arnold Origi. Ved bakerste stolpe stanget Gytkjær ballen over streken.

- Med de instinktene man har som spiss, føler jeg at jeg er nødt til å gå på den ballen. Om den hadde gått inn uansett, vet jeg ikke, smilte dansken.

Etterpå stupheadet han et innlegg fra Midtsjø over. Lillestrøm var svært bleike, men en stillestående Fred Friday skjøt plutselig i stolpen like før pause.

Høyresida gnistret i 2. omgang: Svensson serverte 2-0 til Konradsen, som sjøl bidro med et godt plassert skudd videre i mål.

Konradsen headet så over, før Svensson og Jensen veggspilte seg framover: Gytkjær skulle få æren av å trille ballen i åpent mål, men maktet å treffe stolpen fra en halv meter!

- Ballen kommer så hurtig at jeg ikke rakk å tenke så mye før jeg satte foten på den. Det er selvfølgelig altfor dårlig, innrømmet midtspissen.

Origi reddet så to gode skudd fra Yann-Erik de Lanlay til corner. Den første muligheten kom etter at Midtsjø vakkert hadde flikket Svensson gjennom med hælen.

Men så stanset alt opp:

- De siste 20 minuttene blir vi litt baktunge og kommer ikke helt opp i press. Da får de noen halvsjanser og ei scoring, konstaterte Midtsjø.

Det ble likevel aldri noe mer enn et trøstemål, da en offsideplassert Frode Kippe dyttet vekk Jørgen Skjelvik og headet inn et frispark. Lillestrøm ble dermed stående med bare én seier i Trondheim siden 1982.

Molde tapte 0-2 for Odd, som dermed passerte motstanderen og fortsatt er fem poeng bak Rosenborg.

Kampfakta

ROSENBORG2-1Lillestrøm
Christian Gytkjær 23
Anders Konradsen 48
Frode Kippe 85

Mandag 16. mai 2016 18:00
Tippeliga, Lerkendal stadion
21 130 tilskuere og vist på TV2 Sport Premium 4

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Jonas Svensson, Holmar Eyjolfsson, Jørgen Skjelvik, Alex Gersbach - Mike Jensen, Matthias Vilhjalmsson, Anders Konradsen - Fredrik Midtsjø, Christian Gytkjær (Gudmundur Thorarinsson 81), Yann-Erik de Lanlay

Gult kort RBK: Fredrik Midtsjø og Holmar Eyjolfsson

Ubenyttet reserve: Pavel Londak, Johan Lædre Bjørdal, Mikael Dorsin, Magnus Stamnestrø, Elba Rashani og Riku Riski


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Lillestrøm 2-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Lillestrøm 2-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb