English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Samlet TV-oppsett ut september
Skrevet av Thomas Myren, 26. januar 2016, 07:05

TV2 gir klubbene og supporterne en kjærkommen avskjedsgave: Fredag kommer oppsettet for hele 25 av 30 serierunder.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Jeg syns det er veldig bra for publikum med forutsigbarhet. Nå kan folk planlegge både hjemme- og bortekamper, smiler Tove Moe Dyrhaug til rbkweb.no.

- Det er også gunstig for Rosenborg?

- Både for laget og ikke minst det å planlegge "Trøndelag på kamp" og aktiviteter. Nå slipper vi å ha tre alternativer. Det er mye mer forutsigbart.

- Har klubbene presset på?

- Vi har vært veldig klare på at vi ønsker forutsigbarhet, men at man går fra seks til 25 kamper, må jeg bare si var en kjempegledelig nyhet, innrømmer den daglige lederen i Rosenborg.

Kravet i avtalen er at det første TV-oppsettet skal omfatte de ni første serierundene. Deretter har det kommet mindre og mindre bolker utover sesongen - på kortere og kortere flyttevarsel.

I det siste avtaleåret før Discovery tar over senderettighetene for 2017-22, velger TV2 altså å gjøre seg populære: På fredag kommer oppsett for nesten hele sesongen.

- 25 kamper vil si ut september, så det er rekord, tror Dyrhaug.

Hun har nok helt rett: Siden NRK innførte norske tippekamper i 1986 har det trolig aldri vært så tidlig bestemt hvilke kamper som skal bli flyttet på grunn av TV-visning.

NFF har slått fast at TV2 også etter oppkjøpet av C More er pliktig til å fortsette med samme opplegg som tidligere: Det vil si hovedkamp lørdager klokka 18 og kamper på TV2 Zebra fredager klokka 19 og søndager klokka 20.

De resterende fem kampene på betal-TV blir vist lørdager klokka 15.30 og søndager klokka 15.30 og 18.

- Det er selvfølgelig litt slingringsmonn når det gjelder kampdag for e-cuplagene i gitte perioder, påpeker Dyrhaug.

Rosenborg har størst usikkerhet: Dersom mesterligaferden på tirs- og onsdager tar slutt, blir det i stedet torsdagskamper i europaligaen. Mens kvalifiseringa pågår kan dermed seriekamper bli flyttet på kort varsel.

- Det er sagt at e-cuplagene skal prioriteres, slik at man kan være med sjøl og bestemme om man skal endre. Det får man se på. Dette må uansett være eksepsjonelt for lagene uten e-cup; de vet nå når de skal spille, kommenterer Dyrhaug.

RBK håper dessuten på en annen økonomisk bieffekt av at nesten hele sesongen blir spikret ved månedsskiftet:

- Vi har merket at det er veldig lite supportere fra bortelagene som kommer på Lerkendal, men nå har vi allerede fått telefoner fra Bergen. De har jo tradisjon for å reise hit. Så dette er vi glade for, kommenterer Tove Moe Dyrhaug.

Kravet i den nye avtalen med Discovery er til sammenligning at de første 15 serierundene skal bli satt opp samlet.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Samlet TV-oppsett ut september» i forumet! Diskutér «Samlet TV-oppsett ut september» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb