English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Ønsker Winsnes i styret
Skrevet av Thomas Myren, 25. januar 2016, 19:27

Fredrik Winsnes er innstilt som nytt varamedlem i Rosenborg-styret.


Foto: Nils Heldal

- Vi fikk signaler både fra folk i styret og i administrasjonen om at det er viktig å ha en god balanse mellom fotballfaglig og administrativ kompetanse i styret. Sånn sett tror jeg Fredrik kommer til å komme inn og gjøre en kjempejobb som vara med fotballfaglig kompetanse, forteller valgkomitéleder Kent Ranum til rbkweb.no.

Ola By Rise stilte ikke til gjenvalg som varamedlem på grunn av mulig interessekonflikt som nyansatt kommunaldirektør for kultur og næring i Trondheim, og er dermed ferdig i styret etter to år.

Winsnes har ikke hatt noen offisiell rolle i Rosenborg etter at han la opp høsten 2011, men er altså nå ønsket tilbake i klubben. Den gamle midtbanehelten arbeider nå som allmennlege.

Heller ikke Bente Malmo stilte til gjenvalg. Synnøve Farstad er foreslått som erstatter. Hun er HR- og kommunikasjonsdirektør i Norsk Helsenett og tidligere NRK-programleder.

- Spesialfeltet hennes er kommunikasjon. Å få henne i styret tror vi i komiteen at vil styrke styret sin kompetanse i å håndtere media. Vi har egen medieavdeling, men medietrykket utenfra blir ikke mindre. Nå skal man ut i Champions League, og det kan senere bli personalsaker og andre grunner, utdyper Ranum.

- Synnøve tror vi kan gjøre en god innsats for klubben i forhold til å posisjonere seg omdømmemessig og styrke Rosenborg som merkevare. En klar og tydelig mediestrategi har klubben allerede, men det er godt å ha slik kompetanse også i styret, som kan være en støttespiller.

Ivar Koteng fortsetter som styreleder. Eiendsomsinvestoren ble ny styreleder i 2012 og senere gjenvalgt for to år siden. Nå har valgkomiteen innstilt ham til nytt gjenvalg.

- Vi har snakket med flere kandidater, men inntrykket til oss i komiteen er at styret har tatt tak. De økonomiske rammebetingelsene og styringsforutsetningene for klubben har endret seg. Han som leder har vært synlig og initiert prosesser som de nå står midt oppi. Da syns vi det var helt riktig å la ham fortsette, når han sjøl kommer så tydelig på banen og sier at han ville fortsette å gjøre en jobb for klubben, uttaler Ranum.

- Hvor viktig er det at styrelederen i Rosenborg er synlig?

- For min del er det ikke viktig at han er synlig. Det er ikke ei forutsetning, for å si det sånn. Det handler mer om jobben som blir gjort.

- Jeg føler at han egentlig har blitt litt mindre synlig. Tove (Moe Dyrhaug) og andre i administrasjonen står fram på vegne av klubben, og det kan være vel så bra.

I tillegg er Vegard Heggem og Bård Benum foreslått å fortsette som styremedlemmer.

- Vi mener at kontiniuitet er viktig. Litt i forhold til prosessene jeg nevnte, men også fordi at de over så mange år har jobbet i styret. Jeg syns ikke det er noen vits å bytte bare for å bytte. De har gjort en god jobb, og ønsker å fortsette. Da syns vi det er greit at alle som har vært involvert skal få fortsette, slår Kent Ranum fast.

Medlemmene i Rosenborg gir sine stemmer på årsmøtet på Scandic Lerkendal torsdag 25. februar klokka 19.

Innstiillingene:

Styre:

Leder: Ivar Koteng (gjenvalg, 2 år)
Nestleder: Leif Inge Nordhammer (ikke på valg)

Bård Benum (gjenvalg, 2 år)
Rune Bratseth (ikke på valg)
Marit Collin (ikke på valg)
Synnøve Farstad (ny, 2 år)
Vegard Heggem (gjenvalg, 2 år)

Varamedlem: Fredrik Winsnes (ny, 1 år)

Kontrollkomité:

Leder: Ragnar Haugan (gjenvalg, 1 år)

Katarina Erlandsen (gjenvalg, 2 år)
Merethe Storødegård (ikke på valg)

Varamedlem: Steinar Leirvik (ikke på valg)
Varamedlem: Jan Nystrøm (gjenvalg, 1 år)

Valgkomité:

Leder: Kent Ranum (gjenvalg, 1 år som leder og 2 år i komiteen)

Guri Brønseth (ikke på valg)
Oddgeir Engdal (gjenvalg, 2 år)
Marianne Kartum (gjenvalg, 2 år)
Kenneth Kjelsnes (ny som vanlig medlem, 2 år)

Varamedlem: Stig Arne Westerhus (ny, 1 år)


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Ønsker Winsnes i styret» i forumet! Diskutér «Ønsker Winsnes i styret» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb