English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Første norgesmesterskapet for helga
Skrevet av Thomas Myren, 21. november 2015, 12:56

Rosenborg knuste Strømsgodset hele 6-0 i finalen av juniornorgesmesterskapet.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

FORNEBU (rbkweb.no): - Alt klaffet i løpet av 90 minutter. Det er en ekstra tilfredsstillelse å bli norgesmester når vi får til så mye av det vi prøver på, smiler juniortrener Roger Naustan.

- Vi visste at vi hadde god kvalitet i laget. Vi har også en karakter i laget, som gjør at når det er tett og jevnt, så har vi oppofrelse foran egen boks. Samtidig er vi kliniske i motstanderens boks.Vegard Erlien ordnet ledelse alene med keeper etter et kvarter. Like før pause doblet John Hou Sæter med ei herlig heading i høy bue over sisteskansen.

Sivert Solli presset fram et sjølmål fra Strømsgodset like før timen var spilt. Erlien og Preben Husby fulgte opp med to flotte hodestøt, før innbytter Ola Solbakken satte punktum med et straffespark, som han sjøl hadde skaffet.

- Vi kommer opp i 2-0 den første timen, sjøl om kampen var tett og jevn. Fra det sekundet vi scorer 3-0 blir det total dominans. Kombinasjonen av at de gir opp, at det blir store rom og at vi begynner å få fart på ballen, gjør at det blir et veldig godt resultat - i overkant av det man kunne forvente, analyserer Naustan.

- Erlien bidro med to ordentlige spissmål.

- Vegard har to kjempefine scoringer. Men ikke bare det: Det er en skikkelig god match av Vegard i alle spillets faser, og han er en kjemperessurs både offensivt og defensivt.

- Det ble etter hvert mange på scoringslista.

- Det er kjempeartig. Nå er stemninga veldig god, så vi skal kose oss resten av dagen og nyte seieren.

- Det ble en god start på finalehelga i Oslo.

- Ja, vi håper det. Vi er veldig imponert over oppmøtet her - og ikke minst stemninga. Vi håper at de som var her - og de som fulgte oss på TV - får en god feeling utover dagen - og ikke minst inn i mot kampen i morgen.

- Hvordan blir det å se finalen mot Sarpsborg etter å ha vunnet sjøl?

- Mye artigere! Sjøl om vi backer dem uansett, er det ekstra artig å gå inn til kampen med en seier sjøl, innrømmer Roger Naustan.

Juniornorgesmesterskapet er det sjette for Rosenborg, som også vant i 1982, 2005, 2009, 2011 og 2012. Neste høst får juniorlaget spille europacup for aller første gang.

PS! Kaptein Per Magnus Steiring var skadet.

Kampfakta

Strømsgodset6-0ROSENBORG
Vegard Erlien 14, 67
John Hou Sæter 40
sjømål (Anentan Kanaganathan) 59
Preben Husby 71
Ola Solbakken 77

Lørdag 21. november 2015 11:00
Junior-NM finale, Telenor arena, Fornebu
1839 tilskuere og vist på NRK2

Rosenborg [4-3-3]
Julian Faye Lund - Lionel Kamanzi, Erlend Reitan, Preben Husby, Axel Gamst - Sivert Solli, Jakob Tromsdal, John Hou Sæter (Fredrik Vinje 86) - Mathias Hjelle (Erik Nordengen 81), Vegard Erlien (Tobias Gran 81), Olaus Skarsem (Ola Solbakken 66)

Gult kort RBK: Olaus Skarsem og Preben Husby

Ubenyttet reserve: Nikita Nechipurenko, Niklas Danielsen Solem og Glenn Daniel Walker


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Første norgesmesterskapet for helga» i forumet! Diskutér «Første norgesmesterskapet for helga» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb