English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Haugesund 4-3
Skrevet av Thomas Myren, 1. november 2015, 19:52

RBK kunne juble for en etterlengtet seier før pokalutdelinga.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Du må nesten oppleve det sjøl
- Vi er på vei i riktig retning
- Viktig å avgjøre med stil
Over 18 000 tilskuere i snitt
24 seriemestere - så langt
Bilder fra Rosenborg - Haugesund
Bilder fra premieseremoni og gullfest


- Vi slapp opp alt og skulle kjøre i angrep. I dag var det alt eller ingenting. Vi skulle tørre å stå igjen med to stoppere. Det er sju mål og masse folk i angrep, kommenterte Kåre Ingebrigtsen.

Sjøl om seriemesterskapet ble sikret mot Strømsgodset forrige helg valgte Rosenborg å stille med toppet lag. André Hansen og Jonas Svensson spilte etter å ha hvilt skulder og lår forrige helg, mens Pål André Helland endelig var tilbake etter én måned ute med leggskade.

Keeperne skulle komme i fokus gjennom hele kampen. Alexander Søderlund headet tidlig i stolpen da Per Kristian Bråtveit glapp et innlegg. Så kom Søren Christensen alene gjennom, og Hansen felte ham med ei sklitakling. Christian Gytkjær scoret på straffesparket.

Rosenborg utlignet på finuerlig vis: Med hælen flikket Jonas Svensson en corner fra Mike Jensen. Johan Lædre Bjørdal headet ballen ned til Yann-Erik de Lanlay, som dunket den opp i nettaket.

Bråtveit reddet et nytt hodestøt fra Søderlund, men holdt så på å rote i mål et langskudd fra Jonas Svensson: Den unge Haugesund-keeperen fanget ballen, men mistet den ned på streken slik at mye, men ikke hele ballen var over.

Etter pause maktet RBK aldri å klarere en corner. Tor Arne Andreassen stusset det påfølgende innlegget i mål.

I løpet av tre minutter snudde seriemesterne kampen: Fredrik Midtsjø spilte fri Tobias Mikkelsen, som elegant kippet over keeper. Så fanget Ole Selnæs et blokkert Midtsjø-skudd, og fyrte løs. Skuddet gikk rett på Bråtveit, men spratt videre i mål.

Men umiddelbart utlignet Haugesund, da Michael Haukås fullførte ei kontring.

- De har vel bare tre målsjanser, men de scorer på alle tre. Det ble litt rom for dem å kontre i, og det gjør de bra. Men vi ga oss aldri. Vi hadde fryktelig lyst til å vinne kampen, og det fortjente vi, sa Ingebrigtsen.

Slik som i forrige hjemmekamp mot Bodø/Glimt lyktes RBK med å legge om til 4-4-2 og sette innpå Matthias Vilhjalmssom som ekstra spiss: Sju minutter før slutt kastet han seg fram og fikk styrt i mål et innlegg fra Mike Jensen.

- Det er et veldig fint innlegg. Det er to spisser i boksen - meg og Søder, og han åpner rom for meg. Så det var bare å være bestemt nok og takle ballen i mål, smilte Vilhjalmsson.

Etter kampslutt delte fotballpresident Yngve Hallén ut gullmedaljer og den tradisjonelle seriemesterpokalen. Og for første gang fikk Rosenborg overrakt den nye vandrepokalen, som ble innført i 2012.

Kampfakta

ROSENBORG4-3Haugesund
Yann-Erik de Lanlay 20
Tobias Mikkelsen 64
Ole Selnæs 66
Matthias Vilhjalmsson 83
Christian Gytkjær str. 14
Tor Arne Andreassen 53
Michael Haukås 69

Søndag 1. november 2015 18:00
Tippeliga, Lerkendal stadion
20 745 tilskuere og vist på TV2

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Jonas Svensson, Johan Lædre Bjørdal, Holmar Eyjolfsson (Tore Reginiussen 72), Jørgen Skjelvik - Mike Jensen, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø (Matthias Vilhjalmsson 81) - Pål André Helland (Tobias Mikkelsen 62), Alexander Søderlund, Yann-Erik de Lanlay

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: Alexander Lund Hansen, Mikael Dorsin, Anders Konradsen og Morten Gamst Pedersen


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Haugesund 4-3» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Haugesund 4-3» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb