English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Mjøndalen 4-0
Skrevet av Thomas Myren, 13. august 2015, 21:26

RBK gikk enkelt videre til semifinalen av norgesmesterskapet.


Foto: Thomas Karlsen

- Vi hadde ikke kommet dit i læreboka
Nøyer seg med å kikke på fadderuka
Etterlengtet cupmål for vikarkapteinen
Rosenborg - Stabæk i semifinalen
Bilder fra Rosenborg - Mjøndalen


- Spesielt i sånne cupkamper som dette er det viktig å drepe kampen tidlig. Det blir lettere å kontrollere inn, konstaterte Yann-Erik de Lanlay overfor rbkweb.no.

Han fikk sjansen fordi Tobias Mikkelsen skulle hvile. I tillegg sto Ole Selnæs over med smerter i hofteleddsbøyeren, noe som ga Matthias Vilhjalmsson plass i startoppstillinga for første gang.

Mjøndalen yppet seg litt til å begynne med, men etter ei flott redning av André Hansen tok Rosenborg fullstendig over. Ledermålet kom på flott vis: Mike Jensen spilte til Fredrik Midtsjø, som med brystkassa la til rette for Alexander Søderlund. Toppscoreren i serien hamret inn sitt første cupmål på to år med venstrefoten.

- Det er solid av Fredrik, som får ei lang pasning fra Mike. Det er bare å legge ned ballen, og smukke til den. Heldigvis gikk den inn i hjørnet. Det var deilig å se den gå inn, syntes Søderlund, som hittil i år hadde bare spilte en halvtime i NM - mot Levanger som midtstopper(!).

Pål André Helland la deretter inn med høyrefoten, og de Lanlay steg høyt til værs og stanget inn sitt første Rosenborg-mål.

- Det var stort! Det var sinnssykt godt forarbeid av Pål, og så var det bare å nikke ballen inn. Jeg var ufattelig glad da det skjedde. Jeg håper at det kommer flere! smilte den nyinnkjøpte vingen.

Etter noen innholdsrike minutter der potensielt store sjanser ble sløst bort med for dårlige og for tidlige avslutninger, ble kampen fullstendig avgjort med et veldig imponerende angrep:

Helland, Jonas Svensson og Jensen vartet opp med artisteri og trekantspill på høyresida, før sistnevnte serverte Vilhjalmsson på stormløp. Med et skudd fra hjørnet av femmeteren og mellom beina på keeper scoret islendingen i andre hjemmekamp på rad.

- Vi hadde ikke kommet dit i læreboka, men han har forsert noen sider. Jeg syns Matthias gjør nok en strålende kamp på sentral midtbane i dag. Det er betryggende! syntes Kåre Ingebrigtsen.

I løpet av 2. omgang ble flere spillere tatt av for å hvile, mens RBK og spesielt Søderlund sløste med sjansene. Også Helland var skuddvillig, og etter en time lyktes han: Et innlegg fra Mikkelsen ble klarert ut til 16-meteren, der høyrevingen fanget ballen, rundet Christian Gauseth og skjøt hardt mot lengste stolpe.

Den siste halvtimen ble en transportetappe fram mot semifinaletrekninga rett etter kampslutt. RBK fikk hjemmekamp mot Stabæk, mens Viking tar i mot Sarpsborg.

- Det viktigste var at vi fikk hjemmekamp. Det er egentlig ett fett hvem vi møter, men det er en publikumsvennlig kamp, så det kommer gjerne veldig mange folk. Så skal vi selvfølgelig prøve å gjøre så godt vi kan for å vinne den kampen, sånn at vi kommer oss til cupfinalen, avsluttet de Lanlay.

PS! Søderlund tok over kapteinsbindet da Jensen gikk av.

Kampfakta

ROSENBORG4-0Mjøndalen
Alexander Søderlund 27
Yann-Erik de Lanlay 28
Matthias Vilhjalmsson 34
Pål André Helland 59

Torsdag 13. august 2015 19:35
NM kvartfinale, Lerkendal stadion
7736 tilskuere og vist på NRK1

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Jonas Svensson (Tobias Mikkelsen 46), Johan Lædre Bjørdal, Holmar Eyjolfsson, Jørgen Skjelvik - Mike Jensen (John Hou Sæter 71), Matthias Vilhjalmsson, Fredrik Midtsjø - Pål André Helland, Alexander Søderlund, Yann-Erik de Lanlay (Sivert Solli 62)

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: Alexander Lund Hansen, Mikael Dorsin, Per Magnus Steiring og Morten Gamst Pedersen


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Mjøndalen 4-0» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Mjøndalen 4-0» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb