English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Føler oss langt sterkere enn Vålerenga
Skrevet av Thomas Myren, 6. juni 2015, 18:57

Den kommende brudgom Kåre Ingebrigtsen avrundet sin første vårsesong som Rosenborg-trener med nok en flott seier.


Foto: Thomas Karlsen

OSLO (rbkweb.no): - Jeg syns den første timen er strålende. Da er vi veldig gode. Vi er tålmodige og fornuftige. Vi ønsket ikke at Vålerenga skulle få komme med ballen veldig høyt på vår halvdel, fordi de har individualister som kan stelle til trøbbel, forteller Ingebrigtsen.

- Nå fikk vi ha ballen stort sett inne på deres halvdel i den timen, og da avgjør vi matchen når vi får 2-0. Vi burde ha straffet dem på overgangsspillet etterpå, vi burde ha hatt tre mål før de fikk ett. I stedet ble det spennende på slutten.

- Dere greide å ri seieren ganske bra i land likevel?

- Jada. Men når de er inne på vår halvdel, er det alltid skummelt når de får en dødball. Når de slår baller inn i feltet, vet man aldri hvor den detter ned.

- Hvor gode syns du dere er på dødballer i mot?

- Vi vil alltid slippe inn noen mål på dødball. Vi vil alltid ha utfordringer på dødball. I dag sto vi for langt inne, syns jeg. Vi må se på om vi kan få flyttet ut laget og gi André større plass å boltre seg i. Jeg tror han (Vålerenga-spilleren) header fra fem meter, og det blir en litt for stor sjanse for ham.

- 0-0 var urettferdig ved pause?

- Vi visste at desto lenger tid det gikk, desto bedre ble vi. Og desto mer kontroll fikk vi. For vi hadde ballen mye, og lot dem springe etter. Vi føler oss langt sterkere enn Vålerenga.

- Hva betydde det å kunne bruke alle nøkkelspillerne for første gang på én måned?

- Det var ganske naturlig at vi stilte med det laget som vi gjorde. Men det er ganske mange som er bra for tida.

- Hva har du å si om pasninga til Selnæs på 1-0-målet?

- Han springer med ballen i 15-20 meter, og venter på at Pål skal komme i høyde med backfireren til Vålerenga. Da spiller han i akkurat i riktig øyeblikk. Pål trenger bare en touch foran seg.

- 2-0-målet er litt likt.

- Det er greit at han blir spilt alene, men han skal også sette ballen i mål når keeperen kommer ut. Pasninga fra Mike var helt outstanding.

- Hvordan vurderer du kampen til Helland?

- Guttene setter ham opp til det Pål er god til: Én mot én er han jævlig vanskelig å håndtere, fordi man vet ikke han går utvendig og legger inn eller om han går innvendig og skyter. Han har blitt klart bedre til å vurdere når han skal gjøre hva. Det ser vi i dag. Skal du stoppe ham må du være der med et par mann, og da blir det noen andre som blir ledige.

- Nå kan han få sin første landskamp.

- Han tar med seg voldsomt med sjøltillit og avslutterferdighetene. Han er en veldig bra fotballspiller som Norge trenger. I en 22-mannstropp så bør det være plass til ham.

- Hvordan var det å vinne foran så mange bortesupportere?

- Vi hørte dem hele veien. Jeg syns det er fantastisk å komme til Ullevaal med over 20 000 tilskuere. Det er bra for norsk fotball, og gjør det mye deiligere å ta med oss tre poeng.

- Hvordan oppsummerer du vårsesongen til Rosenborg?

- Stabiliteten vår er den største oppturen. Vi gjør sjeldent dårlige kamper, og vi er jevnt over solide og bra. Det er det viktigste for oss.

- Og nå venter sommerferie.

- Vi sender fra oss en nesten skadefri gjeng. Nå har de ei uke ferie. Det vil si: Noen får ei uke ferie på Skedsmokorset og skal spille to landskamper. De på landslaget har ikke noe ferie i år.

- Og du vet godt hva du sjøl skal bruke ferien til?

- Jeg skal gifte meg! smiler Kåre Ingebrigtsen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Føler oss langt sterkere enn Vålerenga» i forumet! Diskutér «- Føler oss langt sterkere enn Vålerenga» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb