Utskrift fra rbkweb.no

- Viktig å vise muskler
Skrevet av Thomas Myren, 19. mai 2015, 07:17

Stabæk - Rosenborg er et overraskende toppoppgjør 2. pinsedag.


Foto: Thomas Karlsen

- De går opp i ledelsen om de slår oss. Samtidig er det bare den tiende kampen i serien. Det er 20 kamper igjen, så jeg tror ikke den kampen avgjør serien. Men det er alltid viktig å vise muskler, slår Mikael Dorsin fast overfor rbkweb.no.

- Stabæk greide 3-3 i Molde.

- Uavgjort var et bra resultat for oss. Stabæk er i kjempeform, og de blir en tøff utfordring. Det er artig at de gjør det bra, det er en fin klubb.

- Hvordan er det nå å ha over ei uke til neste kamp?

- Det får jo alle lag! Vi har en del slitne bein, men det har alle lag. Jeg vet ikke vi får noen fordel eller ulempe med det. Men det er skjønt med noen dager fri.

- Hva tenker du om forrige bortekamp i Mjøndalen?

- Det var en så spesiell og rar kamp: Alle trodde at vi skulle undervurdere dem, men vi tenkte at det skulle vi ikke gjøre. Og det viste vi: Vi var helt fokuserte og spilte kanskje det beste vi har gjort i år den første halvtimen.

- Så plutselig sto det 2-2: "Hva faen var det som hendte!?" Så ville vi for mye: Vi ville gå fram og mistet posisjonene. Laget ble "langt", og det ble krig, krig, krig og Hawaii, Hawaii, Hawaii. Når vi gjør det, vet vi at hva som helst kan hende.

- Men spiller vi som vi kommer overens om - og som vi gjør i starten; er displinerte i det defensive arbeidet, har balanse i laget når vi angriper, kommer ned og inn med indreløpere og kanter, da er vi gode.

- Var det et typisk eller et fint Dorsin-mål mot Sandefjord?

- Det var et typisk! Fra tre meter - det gjelder å være der!

- Hva har du å si om situasjonen?

- Jeg bruker alltid å ligge og lukte. Jeg var nær sist også, men nå kom den endelig. Det blir vel to-tre til i år, tipper jeg. Når det kommer en corner, og man ser at det blir en duell, gjelder det å snike seg mellom og lese hvor andreballen kommer. Så er det bare å stå der og stikke fram tåa. Så enkelt er det!

- Hvordan oppsummerer du seieren?

- Vi har spilt bedre kamper i år, føles det som. Enda er det en fantastisk kamp hjemme med fullsatt stadion, og vi vinner 5-1. Hvor mye kan man begjære? Forskjellen på å gå i borgertoget når man har vunnet og når man har tapt, er som himmel og helvete.

- Dere hadde tapt tre av de fire forrige 16. mai-kampene.

- Akkurat. Ja, så jeg vet forskjellen. Spesielt når det er så mye folk, vil man litt ekstra. Og det syns jeg vi lykkes med. De legger seg lavt, så det blir litt trangt. Vi får til noen innlegg, men vi lykkes ikke helt. Så syns jeg at vi løser det i andreomgangen: Rommene blir større, de er trøttere og vi viser at det er stor klasseforskjell.

- Det var en litt dårlig periode på 1-1.

- Ja, vingene kom fordi tidlig, og indreløperne kom for tidlig da backen fikk ballen. Det ble for trangt. I 2. omgang sto vi igjen med indreløperne og slapp mer ut på kantene. Da er det mye enklere: Vi får mer rom, og får vendt spillet mer. Da hadde de ikke sjangs.

- Artig med mange mål igjen?

- Det er artig for publikum også. Det er det som er så viktig i Trondheim; å underholde og spille på en viss måte. Og jeg syns vi er bedre og bedre. Vi har gjort bedre kamper i år rent spillemessig, men samtdig kan man ikke begjære mer som Rosenborg-spiller og -supporter enn å lage fem mål på 16. mai. Jeg er stolt av laget, og jeg er stolt over publikum som kommer hit og er glade.

nyheter
forum