English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Sandefjord 5-1
Skrevet av Thomas Myren, 16. mai 2015, 20:03

RBK slo tilbake etter tap sist og flere dårlige 16. mai-kamper.


Foto: Thomas Karlsen

- En fornøyd gjeng som går i tog
- Er litt Xavi eller Iniesta over den
Fikk skuddråd tross scoring
- Jeg greier ikke å avslutte for tida
Selnæs suspendert mot Stabæk
Bilder fra Rosenborg - Sandefjord


- Det var sånn sett ikke så viktig å slå tilbake etter tapet sist. Det viktigste for oss var å vinne foran 21 000 - et utsolgt Lerkendal. Vi kommer til å tape flere fotballkamper, men vi jobber knallhardt for at det skal bli så få som overhodet mulig. Vi lærte av dette. Den siste timen i dag er jævlig god! smilte Kåre Ingebrigtsen til rbkweb.no.

2-3-tapet i Mjøndalen var ei dårlig innledning på uka, og manglende resultater 16. mai bidro til ytterligere usikkerhet.

Det tok likevel bare tre minutter før første jubelbrøl: Alexander Søderlund mistet ballen på 25 meter, men fikk hjelp av Fredrik Midtsjø til å gjenvinne den. Så hamret toppscoreren inn sitt 10. mål via hofta til navnebror Gabrielsen hos Sandefjord.

Men vestfoldingene utlignet raskt, da André Hansen var på halvdistanse og Erik Mjelde stanget inn et frispark ved bakre stolpe.

- Etter hvert - etter 25 minutter - syns jeg vi blir mer tålmodige. Vi begynner å bearbeide dem, og lar heller Sandefjord ligge defensivt og springe. Da vet vi at utover matchen vil rommene bli større - og det ble de, kommenterte Ingebrigtsen.

Riku Riski spilte fordi Pål André Helland igjen sleit med høyrelåret, og misbrukte et godt innlegg fra Tobias Mikkelsen med slapt skudd utenfor stolpen. Dansken ordnet i stedet opp sjøl: På vakker utsidepasning fra Ole Selnæs på egen banehalvdel, sprang han fra Thomas Juel-Nielsen og trillet ballen forbi nok en landsmann - en utrusende keeper Michael Tørnes.

- Ole sin pasning er i verdensklasse - og vel så det! "Slippet" til Ole med yttersida av foten og timinga til Tobias er verdt inngangspengene, syntes Ingebrigtsen.

1. omgang sluttet med at en corner havnet i returrommet, der Jonas Svensson med venstrefoten(!) skjøt stolpe ut.

Mikkelsen avgjorde på mange måter kampen etter en time: Han fikk ballen fra Mike Jensen, tok ei overstegsfinte og skjøt hardt tunnel på oppasser og stang inn.

- Vi er effektive, syns ikke vi skaper så mye sjanser. Vi gjør hverandre gode, vi er gode på den siste tredjedelen, sa Mikkelsen beskjedent.

Midtsjø scoret sitt første Lerkendal-mål på tre år, ved å utnytte at Alexander Gabrielsen datt og så skyte lavt ved nærmeste stolpe.

Mikael Dorsin avsluttet med en signaturscoring fra tre meter og opp i nettaket, da en Holmar Eyjolfsson headet en Jensen-corner ned på foten hans.

PS! Bare seks reserver fordi Helland meldte skadeforfall seint.

Kampfakta

ROSENBORG5-1Sandefjord
Alexander Søderlund 3
Tobias Mikkelsen 35, 60
Fredrik Midtsjø 68
Mikael Dorsin 90
Erik Mjelde 14

Lørdag 16. mai 2015 18:00
Tippeliga, Lerkendal stadion
21 266 tilskuere og vist på C More Fotball

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Jonas Svensson, Holmar Eyjolfsson, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin - Mike Jensen, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø (Liam Henderson 77) - Tobias Mikkelsen, Alexander Søderlund (Tomas Malec 79), Riku Riski (Emil Nielsen 72)

Gult kort RBK: Ole Selnæs

Ubenyttet reserve: Alexander Lund Hansen, Jørgen Skjelvik og John Hou Sæter


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Sandefjord 5-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Sandefjord 5-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb