Utskrift fra rbkweb.no

Odd - Rosenborg 0-1
Skrevet av Thomas Myren, 2. november 2014, 19:59

RBK holder liv i sølvhåpet.


Foto: Thomas Karlsen

- Kommer meg forbi keeperen på en måte
Tror på hjelp fra Molde
Bilder fra Odd - Rosenborg


SKIEN (rbkweb.no): - Etter det første kvarteret, der vi visste at de kom til å slå mye langt og stå etter for å skape noe, syns jeg vi fikk bra kontroll på dem, kommenterte Kåre Ingebrigtsen.

Odd hadde invitert på sølvfest, men flesteparten på fullsatt stadion måtte gå hjem skuffet. Sjøl om Odd hadde ballen ganske mye, var Rosenborg farligst foran mål.

Det var likevel en treg start, og flipperspill etter en dødball var det nærmeste RBK kom mål før pause. Men verken Holmar Örn Eyjolfsson eller Tore Reginiussen fikk ballen over streken.

2. omgang åpnet med at Pål André Helland dro seg innover og spilte fri Jørgen Skjelvik. U23-landslagsspilleren startet noe overraskende som venstreving, og svarte på tilliten med å finte André Hansen på rompa uten ordentlig å gå inn for det.

- Det er Pål som spiller meg fantastisk gjennom. Jeg kommer meg forbi keeperen på en måte, og så er det bare å sette ballen i åpent mål, kommentere Skjelvik.

Bare minuttet senere fikk bæringen ballen på egen banehalvdel, stormet forbi tre motspillere og la inn. Tomas Malec traff bare stolpen.

- Han mente at jeg burde ha spilt ham da jeg scoret. Jeg svarte at jeg skulle sentre neste gang. Så gjorde jeg det, men han satte den ikke. Vi får fleipe om det, smilte Jørgen Skjelvik.

Malec ville etterpå gjerne ha straffespark i duell med Hansen, men tilsynelatende sklitaklet den kommende Rosenborg-keeperen reint.

I sluttminuttene fikk Odd et visst trykk. Daniel Örlund måtte strekke seg langt, men reddet desto flottere et frispark fra Håvard Storbæk på overtid.

Plutselig er Rosenborg bare poenget bak Odd, som skal til Molde i siste serierunde. Strømsgodset kommer til Lerkendal om ei uke.

Kampfakta

Odd0-1ROSENBORG
Jørgen Skjelvik 50

Søndag 2. november 2014 18:00
Tippeliga, Skagerak arena, Skien
11 548 tilskuere og vist på TV2

Rosenborg [4-3-3]
Daniel Örlund - Jonas Svensson, Holmar Örn Eyjolfsson, Tore Reginiussen, Mikael Dorsin - Mike Jensen, Ole Selnæs, Mikkel Diskerud (Stefan Strandberg 87) - Pål André Helland (Tobias Mikkelsen 90), Tomas Malec (Alexander Søderlund 72), Jørgen Skjelvik

Gult kort RBK: Pål André Helland, Mike Jensen og Holmar Örn Eyjolfsson

Ubenyttet reserve: Jacob Storevik, Morten Gamst Pedersen, Riku Riski og Alexander Sørloth

nyheter
forum