Utskrift fra rbkweb.no

- Det ble tungt mentalt
Skrevet av Marius Dahl, 28. juli 2014, 18:34

Mikael Dorsin opplevde det tungt å komme under 2-0 etter to Molde-sjanser, etter å ha dominert førsteomgangen i går kveld.

MOLDE (rbkweb.no): - Det beste laget har ofte marginene på sin side og i dette tilfellet hadde Molde det.

Slik avslutter svensken intervjuet før han møter rbkweb.no etter sitt og lagets fjerde strake tap mot - og i - Molde. Aldri før har trønderne vært mer underlegne mot det som skal være lillebror, over lengre tid.

- Jeg har vært med på både seier og tap. Når man møter det som for tiden er landets beste lag, er det viktig å sette sjansene, sier Dorsin, som nylig kunne feire ti år i klubben, sett bort fra et halvt års opphold i rumenske Cluj.

- Vi får ta med oss førsteomgangen, da fortjener vi å lede kampen. Vi har en fire-fem sjanser der. Andreomgangen starter de psykologisk viktig, med et mål etter klabb og babb. Det er tungt mentalt når man har styrt første omgang og kommer under 2-0. Vi prøver og skaper en del sjanser, men kommer ikke nærmere. Det blir tungt, sier venstrebacken.

Daniel Chima Chukwu fikk enkelt stå alene og hamre inn 2-0 etter en sleivpasning fra Mohammed Elyounoussi, etter at Ole Selnæs opphevde offsiden. Etter 2-0 raknet det for RBK, som senere fikk 3-0 i fleisen på et utsøkt langskudd av Harmeet Singh. Minnene fra 5-0-tapet i cupen i 2009 ble sterkere, også det en kamp RBK dominerte frem til 2-0.

- 2-0 er jo deres andre sjanse i kampen, 1-0 var den første. Så tror jeg de hadde en til før de scoret 3-0, så de fikk tre mål på fire sjanser, supplerer han.

1-0 kom allerede etter tre minutter, da Dorsins landsmann Mattias Moström glei gjennom Rosenborg-forsvaret og pirket inn 1-0 bak Alexander Lund Hansen.

- Jeg vet ikke hva som skjer der, han får gli igjennom uten at det ser ut som noen vet hvem som skal ta ham. Samtidig, så kommer vi tilbake og de siste 35 minuttene av første omgang er det vi som dominerer totalt, mener han.

Rosenborg høstet skryt fra alle kanter etter den gode oppvisningen i første omgang, der gjestene fra Trondheim hadde fire sjanser der Mike Jensen, Alexander Søderlund og Jørgen Skjelvik alle burde ha scoret.

- Førsteomgangen er det beste vi har gjort i år. Tenker man på motstander og bane, så tror jeg det, sier Dorsin.

Har dere rett og slett utur som ikke går til pause med i hvert fall uavgjort?

- Både og. Det er en miks, man har ikke bare uflaks når man ikke scorer på så mange sjanser. De har en god keeper også, sier backen.

- Vi er misfornøyd med resultatet og andreomgangen, selv om den ikke er veldig dårlig. Men Molde er et godt lag, det er bare å gratulere, sier Dorsin.

Gratulere gjør også fotballekspertene etter at Molde gikk opp i en ni poengs ledelse og hele 12 poeng ned til Rosenborg. Dermed er det bare å flytte fokus på Europa League, både årets kvalifisering og en plass i neste års.

- Vi er 12 poeng bak, så vi får fokusere på Europa og prøve å utvikle oss som lag i serien. Det var viktig for oss og for norsk fotball å gi videre i Irland. Så gjelder det å vinne de kampene som er i serien og få en best mulig tabellposisjon i serien, oppsummerer Dorsin.

nyheter
forum