English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Sogndal 1-0
Skrevet av Thomas Myren, 20. juli 2014, 20:33

RBK halte i land seier på en halvdårlig og varm kveld.


Foto: Thomas Karlsen

- Den var veldig viktig
- Det var kontakt, og det var ikke filming
- Sørloth-arven lever i beste velgående
- Vi er i hvert fall ikke favoritter
Bilder fra Rosenborg - Sogndal


- Det er en krigerkamp. Det er tøft å prestere under rådende forhold. Det er 30 varmegrader og mot et lag som kom hit for å dra ned tempoet. Det er vanskelig å drive opp tempoet i den varmen som det er. Inngangen til kampen er også tøff: Du har fått mye skit, og det er griset ned på treningsfeltet. Det er ikke enkelt å prestere under slike forhold, innledet Per Joar Hansen, som siktet til "Hoftun må gå"-tagginga på fredag.

Sogndal kunne ha tatt ledelsen allerede etter seks minutter, da Mikael Dorsin glapp markeringa på Mahatma Otoo, som heldigvis lobbet over både keeper og tverrligger.

Rosenborg tok over spillet, og Alexander Søderlund var nær scoring med heading som ble reddet flott av Mathias Dyngeland. Noen minutter senere fikk RBK-spissen hjelp til å overliste den unge Sogndal-keeperen:

Mike Jensen fikk straffespark i duell med Bjørn Inge Utvik, da han var i ferd med å legge inn fra høyre. Sogningen bommet med taklinga, men dro med seg dansken med bakerste fot. Straffen satte Søderlund uansett sikkert nede til høyre.

Etter pause var Sogndal nær utligning: Et skudd ble blokkert, og Alexander Lund Hansen var nede i knestående da Otoo fanget ballen. Heldigvis skjøt spissen rett på sisteskansen til RBK.

2. omgang ble veldig åpen, men Rosenborg sleit med å skape store sjanser. Alexander Sørloth var ganske nær ved to anledninger i seriedebuten sin, men innbytteren traff dårlig med heading og kom for seint på innlegg.

På overtid kom den store situasjonen i kampen: Tonny Brochmann ble spilt alene gjennom med "Lunna", men Rosenborg-keeperen reddet mesterlig ute ved femmeteren.

- Det er vel en dødball de har, og så kommer han alene med meg. Det ble ei god redning ut av det til slutt, smilte han.

- Matchvinnerredning?

- Den var i hvert fall veldig viktig på det tidspunktet.

Dermed endte det 1-0 på Lerkendal.

- Vi har flere gode sjanser i førsteomgangen, og at vi leder ved pause er fortjent. Vi får målet på et straffespark, men det er fortjent at vi leder. Andreomgangen er egentlig en krig. Vi har likt antall sjanser, og det er mye dødballer og langballer. Det er mye tilfeldigheter, oppsummerte Perry.

Fordi Strømsgodset tapte for Vålerenga og Odd spilte uavgjort mot Haugesund, klatret Rosenborg opp på sølvplass. Molde vant derimot mot Sandnes Ulf, og er fortsatt ni poeng foran når RBK kommer på besøk om ei uke.

- Vi er i hvert fall ikke favoritter i den kampen. Molde har presset på seg: De kan avgjøre hele Tippeligaen i den kampen, slo Rosenborg-treneren fast.

PS! Cristian Gamboa sliter fortsatt med høyrekneet. Jonas Svensson ble friskmeldt på rekordtid etter lyskeskaden mot Vålerenga, men var ikke aktuell fra start.

Kampfakta

ROSENBORG1-0Sogndal
Alexander Søderlund str. 24

Søndag 20. juli 2014 18:00
Tippeliga, Lerkendal stadion
11 323 tilskuere og vist på C More Fotball

Rosenborg [4-2-3-1]
Alexander Lund Hansen - Tobias Mikkelsen, Stefan Strandberg, Tore Reginiussen (Jørgen Skjelvik 31), Mikael Dorsin - Mike Jensen, Ole Selnæs (Pål André Helland 77) - Mikkel Diskerud, Riku Riski, Morten Gamst Pedersen - Alexander Søderlund (Alexander Sørloth 60)

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: Daniel Örlund, Per Verner Rønning, Jonas Svensson og Daniel Berntsen


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Sogndal 1-0» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Sogndal 1-0» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb