English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Jelgava 4-0
Skrevet av Thomas Myren, 3. juli 2014, 20:51

RBK kan begynne å forberede seg på neste kvalifiseringsrunde.

- Stor framgang mot etablert forsvar
- Vi er i flyten nå
- Artig å få vise at jeg er å regne med
- Jeg og Rosenborg snakker bra sammen
- Vi har ikke råd til feilskjær


- Det er en kamp som vi kontrollerer fra start til mål. Vi er tålmodige og rolige med ballen, noe som gjør at vi etter hvert finner åpningene som skal til for å slå hull på dem, sa Per Joar Hansen.

Pål André Helland hadde hittil i år bare startet mot Kolstad i NM, men fikk sjansen fordi Tobias Mikkelsen hadde fødselspermisjon. I de bakre rekker var det gjensyn med Alexander Lund Hansen, som mistet tre kamper etter hjernerystelsen mot Strømsgodset, samt Stefan Strandberg, som først nektet å spille mot Lillestrøm og deretter ble nektet å spille mot Start.

- Jeg har vært her hele tida sammen med gutta; vært i garderoben og trent. Det er bare det at jeg får spille kamp igjen som er annerledes. Men det er ikke så stor forandring for min del, argumenterer Strandberg etter sin første kamp på én måned.

Muligens satt likevel ferieslappheten i hos både ham og lagkameratene, fordi innledninga av høstsesongen var treg. Det var hele tida spill mot ett mål, men de avgjørende pasningene satt ikke. Latvierne skapte ikke en eneste målsjanse gjennom kampen, mens Rosenborg til gjengjeld scoret på sin første: Morten Gamst Pedersen trillet ballen i åpent mål etter kjapt innkast fra Jonas Svensson og påfølgende innlegg fra Riku Riski.

Finnmarkingen fulgte opp å skru en corner i tverrliggeren, før han serverte Alexander Søderlund, som headet i mål via både keeper og framrusende forsvarer(?).

- "Gamsten" slår et bra innlegg bak forsvaret deres. Så hiver jeg meg inn, og får den på hodet. Etter det kolliderer jeg med keeper, og får jeg hele kroppen hans over meg. Så det var et krigermål, kommenterte hovedpersonen.

Etter pause ble han holdt igjen på nok et innlegg fra Gamst. Søderlund ventet ut keeper og scoret sjøl sikkert på straffesparket.

- Vi har ikke så voldsomt med sjanser, men vi scorer mål på dem vi har. Det er gøy, syntes rogalendingen.

En viss sløsing ble det likevel utover 2. omgang. Både Mike Jensen og Riski hadde store sjanser, men førstnevnte kunne trøste seg med mål til slutt: Nok et innlegg fra Morten Gamst Pedersen ble sendt videre av nettopp Riski, og dansken skjøt enkelt inn 4-0.

- Det bør ha vært en god opplevelse for guttene å spille såpass godt som vi gjorde. Det er aldri lett å trenge gjennom et helt lag som ligger på egen halvdel, og som ikke er spesielt interessert i å angripe, oppsummerte treneren.

Returkampen i Latvia om ei uke bør bli en formalitet. Litauiske Banga og irske Sligo Rovers spilte 0-0 i kveld, så dermed er det fortsatt helt uvisst hvem Rosenborg møter i neste runde.

PS! Bent Sørmo feiret A-stallskontrakt med sine første minutter på Lerkendal etter så langt bare å ha fått spille mot Orkla i NM.

PPS! Nicki Bille var ankelskadet, mens Mikkel Diskerud ennå ikke var hjemkommen etter at USA tapte for Belgia i åttendedelsfinalen i VM. Cristian Gamboa og Costa Rica spiller kvartfinale mot Nederland på lørdag.

Kampfakta

ROSENBORG4-0Jelgava
Morten Gamst Pedersen 23
Alex Søderlund 44, str. 54
Mike Jensen 73

Torsdag 3. juli 2014 19:00
Europaliga 1. kvalifiseringsrunde, Lerkendal stadion
2700 tilskuere og vist på rbk.no

Rosenborg [4-2-3-1]
Alexander Lund Hansen - Jonas Svensson, Stefan Strandberg, Tore Reginiussen, Mikael Dorsin (Jørgen Skjelvik 71) - Mike Jensen, Ole Selnæs - Pål André Helland (Bent Sørmo 88), Riku Riski, Morten Gamst Pedersen (Daniel Berntsen 80) - Alexander Søderlund

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: Daniel Örlund, Per Verner Rønning, John Chibuike og Alexander Sørloth


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Jelgava 4-0» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Jelgava 4-0» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb