Utskrift fra rbkweb.no

Føler seg ikke som et førstevalg
Skrevet av Marius Dahl, 30. juni 2014, 18:37

Under VM-eventyret til Mix i Brasil har Ole Selnæs har fått mye tillit i de siste kampene. Midtbanespilleren føler seg derimot ikke som noe førstevalg.


Foto: Thomas Myren

- Det er mye rullering og etter å ha startet tre av fjorten kamper blir det veldig feil å si det. Men nå har jeg i hvert fall startet noen kamper, så jeg tar med meg det. Jeg lover å levere hvis jeg får flere, sier Selnæs til rbkweb.no.

21-åringen har startet tre kamper på rad og liker tilværelsen med førstelagsfotball fremfor 2. divisjonsspill mot Nybergsund og Valdres.

- Jeg vil jo starte, det er kult, så jeg tar med meg det. Det ser positivt ut for min egen del, sier han.

Midtbanegeneralen høstet skryt, særlig etter prestasjonen mot Start. I egen analyse er han derimot kritisk til sine offensive bidrag.

- For min egen del så gikk det greit/bra defensivt, så har jeg mer å gå på offensivt, sier Selnæs, som har en liknende analyse av kollektivet til RBK:

- For laget sin del, så var det et lite steg i riktig retning. Vi hadde en dårlig periode i forkant, så poengmessig var det et steg i riktig retning. Vi har fremdels mye å gå på, sier han.

- Hvorfor er du ikke mer fornøyd med egen innsats?

- Jeg har ikke satt preg på kampene på den måten jeg har ønsket, så jeg har en del å jobbe med. Jeg har en assist mot Start, men føler jeg kan styre mer spill og være mer på ball. Det er alltid ting å endre og gjøre bedre, sier unggutten.

Før helga testet Rosenborg høstformen mot AIK.

- Prestasjonen i andreomgangen var for dårlig. Vi skaper for lite sjanser, noe som har vært problemet hele tiden. Vi skaper ikke sjanser i etablert angrepsspill. Det er der skoen trykker mest, mener han.

- Første omgang er i det minste bedre, men den er heller ikke god nok. Vi skaper for lite da også. Det skal ikke gå an at de scorer tre mål på de sjansene de får, men resultatet har ikke så mye å si. Prestasjonen er for dårlig, fortsetter Selnæs.

- Det er frustrerende, men samtidig trenger det ikke ha noe å si for høstsesongen. Kanskje det var positivt med en vekker, jeg vet ikke. Uansett burde vi levere en god prestasjon hver gang vi spiller, sier han.

Nå venter forhåpentligvis et langt europacup-eventyr med mulighet for rullering godt med spilletid på hele troppen.

- Det er mange kamper i juli i hvert fall, så da får vi bruk for hele troppen. Da regner jeg med det blir en del på alle, så da gjelder å levere mens man er på matta, understreker Selnæs.

Kampene mot Jelgava og eventuelt Sligo Rovers eller Banga kan han si lite om.

- Skal jeg være helt ærlig, så er jeg helt blank. Jeg vet ikke hva vi kunne møtt eller hva disse lagene står for. Hva som venter oss er umulig å si, men som jeg har sagt, så er det lag vi bør slå hvis vi ønsker å være med i gruppespill, mener Sverresborg-gutten.

nyheter
forum