Utskrift fra rbkweb.no

- Mange har masse å lære av Gamsten
Skrevet av Marius Dahl, 27. april 2014, 20:49

Per Joar Hansen var endelig fornøyd med laget etter fem mål mot Brann. Alle gode ting er fem også for Morten Gamst Pedersen, som i femte runde noterte seg for sin femte assist.

- Det var en god kamp fra start. Det var en meget, meget god fotballkamp av begge to. Brann var jo med på å lage en god fotballkamp, roser Perry etter at "favorittmotstanderen" ble slått 5-2.

Historisk sett er Brann laget trønderne har slått mest og på tre kamper etter returen til Rosenborg har Perry ledet laget til 13 mål mot bergenserne. Han mener uansett det er for tidlig å friskmelde eget lag.

Slitt med skader
- Altfor tidlig å si, men i dag viser vi i hvert fall hva vi kan gjøre på gode dager. Vi har slitt hele vinteren med skader, vi har ikke klart å få satt laget. At vi slet, særlig i de tre første serieomgangene, overrasket meg ikke. At vi er bra i dag er veldig lovende, det har sett bra ut de siste 14 dagene. Den siste uka inn mot Bodø/Glimt var bra. Vi spilte en god kamp der og bygde videre på prestasjonen der. I dag var det meget, meget bra fra start, fortsetter han.

- Det har vært et stort kjør. Vi har ikke hatt en god følelse på de tre første kampene. Det har lugget veldig, men det har jeg visst for vi har hatt så mange folk ute i februar og mars. Det har gjort det vanskelig å fått samkjørt et lag. I de første kampene har vi sett ut som noen kongekrabber, mens i dag var det elleve Ferrarier, så vi er på god vei, utdyper Perry.

Hvorfor løsner det nå?

- Godt spørsmål, men vi er aggressive fra start og står høyt med laget. Vi slipper oss løs fra start og senker skuldrene. Det går ikke an å spille fotball med høye skuldre og det har vi hatt de første kampene. Det har jo bakgrunn av det jeg prater om, at vi har slitt med skader i februar og mars. Det har preget laget. Det har vært redsel for å gjøre feil, redsel for å tape. Sånne ting må man erfare og det må man erfare sammen. Det gjør vi dag, forklarer Rosenborg-treneren.

- I overkant av hva jeg hadde trodd
364 dager etter forrige serietap og forrige seriebaklengs i en førsteomgang på Lerkendal, var det Brann som tok ledelsen etter et kvarter. Rosenborg kvitterte kjapt med et vaskekte Finnmark-mål, da Morten Gamst Pedersen fant hodet til Tore Reginiussen. En viktig scoring som åpnet Rosenborgs målkonto, med Gamstens femte assist for året.

- Det sier seg selv, alle dødballene er jo livsfarlige. De holder internasjonal toppklasse. Fantastiske dødballer. Jeg sa det da vi hentet ham, at det var bare å begynne og grue seg på dødballer imot for de andre lagene. Han har bevist, han har egentlig vært i overkant av det jeg hadde trodd, innrømmer Perry.

Har han Tippeligaens beste fot?

- Ja, det er det ingen tvil om, kvitterer sjefen.

- Det sier seg selv at en spiller som har vært ti år i England, at han er god. Det sier alt om Gamst. Han er først på trening, sist ut. Han er på gymmen hver dag og er et forbilde for våre unge spillere. Jeg håper de lærer av ham både på og utenfor banen, for det var også en av grunnene til at vi hentet ham. Vi trengte en eldre spiller, som vet hva det vil si å være en yrkesmann. Mange i norsk fotball har masse å lære av Gamsten, sier han.

Like store ord brukte han ikke om straffesparket til Nicki Bille, en gledesutløsning og lettelse verden knapt har sett maken til etter et straffespark, siden Stuart Pierce for England i 1996-EM. Faktisk roste Perry Gamsten mer også på 5-2-målet.

- Prestasjon og prestasjon, man skal score på straffespark, så det var forventet. Men det var en fin gest av Morten å gi bort straffen, sier han.

Er det godt at det løsner før et hardt kampprogram i mai?

Rekord
- Man kan ikke prate inn selvtillit i spillerne, det må de få lov til å oppleve sjøl. Det må oppleves sammen, derfor er fotball sånn at man må prestere og lykkes. Så enkelt er det. Det gjelder å skape både individuell og kollektiv selvtillit, sier Perry.

Fem mål var også hans bestenotering som Rosenborg-trener, om man da utelukker kamper mot nord-irske publag og tidlige norske cuprunder. Perry gledet seg over å ha gitt langtreisende trøndere en fin forestilling i det fine vårværet.

- Det var viktig. Vi har et ansvar for å underholde og de to første hjemmekampene har ikke vært bra. Det vet vi, vi forstår at folk har vært skuffet over prestasjonene. Det har vi selv også vært, men vi har jo disse skadene da og vi skjønte det kunne komme til å bli scenarioet da vi startet. Vi er ikke overrasket, for vi har måttet stable folk på bena, sier han.

- Derfor var det ekstra artig å få vist frem dette foran et publikum som gjerne må ha en til to timers kjøring for å se på oss. Så hjalp de jo oss også, det trengs jo to for å danse: Et godt publikum og et godt fotballag, sier Hansen.

nyheter
forum