Utskrift fra rbkweb.no

Rosenborg - Stabæk 2-3
Skrevet av Thomas Myren, 23. mars 2014, 19:55

RBK maktet aldri å fullføre snuoperasjonen, og tapte generalprøven.

SLØSING: Alexander Søderlund brant fullt av sjanser, inkludert denne som kunne gitt utligning til 3-3.

Lagkaptein med bekymringer
- Må være våken også i 2014
Bilder fra Rosenborg - Stabæk

- Resultatet er ikke så voldsomt viktig sånn sett. Vi er mer bekymret over at vi ikke får spillet til å flyte - spesielt i 1. omgang. Det sitter ikke som vi ønsker. Om vi taper 2-3 eller får 3-3 betyr ikke all verden, men vi kjenner at vi har litt å gå på, konstaterte Tore Reginiussen overfor rbkweb.no.

Lagkapteinen var endelig tilbake på banen etter hælskaden mot AIK i januar. På kort tid ble han involvert i flere avgjørende situasjoner.

Franck Boli fikk springe forbi midt mellom RBK-stopperne, og ordne ledelse alene med Alexander Lund Hansen, som voktet målet fordi Daniel Örlund sliter med kneet.

Alexander Søderlund hadde allerede truffet stolpen på 0-0, og Reginiussen var nær å rette opp med et skudd som duppet ned i tverrliggeren. Så fikk Søderlund aldri fram foten da Morten Gamst Pedersen sendte et innlegg tilbake foran mål.

I stedet doblet Stabæk ledelsen da Reginiussen klippet ned Anders Trondsen, og Michael Stephens satte straffesparket oppunder tverrligger.

"Gamsten" slo umiddelbart tilbake med et flott skudd etter å ha fanget ei dårlig klarering på 16-meteren. Men igjen scoret Boli, denne gang med hodet på corner.

- De to første målene er enkelt og greit trykkfeil fra vår side, som jeg aldri kan tenke meg at vi gjør igjen. I hvert fall ikke to ganger. At man gir bort ett enkelt mål kan skje i fotball, men to sånne i starten av en kamp er ikke godt nok og det vet vi, så det får vi bare luke bort. I tillegg scorer de for enkelt på en dødball, noe vi var bunnsolide på i fjor. Det er bare greit å få en påminnelse om at man må være våken der også i 2014, sa Per Joar Hansen.

Morten Gamst Pedersen innledet 2. omgang med å skru et frispark i tverrligger, men deretter kom en lang periode uten store sjanser.

Igjen hadde John Chibuike et friskt innhopp. Nigerianeren regisserte 2-3-målet ved å spille til Tobias Mikkelsen, og sjøl springe inn foran mål. Han fikk tilbake ballen, og plasserte den kontant nede ved lengste stang.

Søderlund var nær utligning med nok et stor sjanse i sluttminuttene, men den siste treningskampen før serieåpninga mot Viking endte altså med tap.

PS! Mikkel Diskerud, Mike Jensen, Morten Gamst Pedersen og Ole Selnæs spite alle sentral midtbane i løpet av 2. omgang. Sistnevnte årsdebuterte etter å ha skadet et sidebånd i venstrekneet i juleferien.

PPS! Stefan Strandberg og Pål André Helland var også uaktuelle etter fotoperasjon og lyskestrekk.