English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Knut Tørum, tidligere trener

Knut Tørum
FAKTA
Fullt navn Knut Kjartan Tørum
Født 16.08.1971
Fødested Bergen
KARRIERE SOM TRENER
I RBK perioden 2006-2007
Andre klubber G19-landslaget, Kolbotn, kvinnelandslaget, Moss, Stabæk
Meritter Seriegull 2006, OL-gull med kvinnelandslaget 2000
KARRIERE SOM SPILLER
Posisjon Forsvar og midtbane
Klubber Brann, Drøbak-Frogn, Telavåg, Øygard, Kolbotn
Landslag G15-kamper
Meritter ingen


Per-Mathias Høgmo hentet Knut Tørum som ny hjelpetrener foran 2006-sesongen. Vestlendingen kom fra stilling som hovedtrener i Moss, som han hadde ledet til Tippeliga-kvalifisering mot Molde.

- Knut har jeg tidligere jobbet sammen med i sju år på ungdoms- og kvinnelandslaget. Han er dyktig på veldig mange områder, og er en av Norges beste trenere. Han er knalldyktig på analyse, og var med på å bygge opp det analysesystemet vi i RBK bruker. Han er også en dyktig pedagog og flink med ferdighetstrening, begrunnet Høgmo.

Da en overarbeidet Høgmo senere i sesongen ble sykmeldt, ble Tørum midlertidig forfremmet. Det ble en umiddelbar suksess: En rekordrekke på åtte strake seiere ga grunnlaget for et overraskende, men desto mer gledelig seriegull.

I mellomtida ble Høgmo usikker på sin egen framtid, og 31. oktober valgte han å trekke seg. Tørum ble umiddelbart bedt om å ta over på fast basis.

Det skulle vise seg å bli vanskelig å følge opp suksessen, og Tørum sleit med å få satt et lag og få det beste ut av spillerne.

Spillet fungerte likevel brukbart i kampene på Lerkendal, men på bortebane ble det bare to fattige seire mot bunnlagene Odd og Sandefjord. Også i cupen gikk det skralt med ekstraomganger mot KIL/Hemne fra 3. divisjon(!) og Skeid før det ble tap mot Odd hjemme på Lerkendal. Derfor hjalp det ikke med suksess i Champions League med uavgjort borte mot Chelsea og seier hjemme mot Valencia.

6. plass på tabellen var rett og slett ikke godt nok, og Tørum og RBK valgte å avslutte samarbeidet 25. oktober. 1-4-tap på Lillestrøm ble dråpen.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb