English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Erik Hoftun, tidligere assistenttrener

Erik Hoftun
FAKTA
Fullt navn Erik Hoftun
Kallenavn Hoffa
Født 03.03.1969
Fødested Kyrksæterøra
KARRIERE SOM TRENER
I RBK perioden 2008-2008
Andre klubber Bodø/Glimt
Meritter ingen
KARRIERE SOM SPILLER
Posisjon Forsvar
Klubber KIL/Hemne, Molde, Rosenborg, Bodø/Glimt
Landslag A-kamper
Meritter ingen


Rosenborg-klippen var en av de aller beste midtstopperne i Norge, mange vil si den beste. Men selv om han kunne ta en stor del av æren for at Norge greide å kvalifisere seg til EM i Nederland og Belgia sommeren 2000, ble aldri landslagskarrieren noen "höjdare". I 98 var han ubenyttet reserve i VM, og i 2000 gikk han glipp av det nevnte EM-sluttspillet på grunn av skade. Like etterpå takket han også nei til videre landslagsspill av familiære årsaker.

Det er med andre ord klubbspilleren Erik Hoftun som vil bli husket.

Det var som Molde-spiller i sesongene 1992 og -93 at Erik Hoftun utviklet han seg til å bli en klassespiller. Så da Rosenborg kjøpte ham i 1994, ble han med en gang fast på laget.

Hoftun ble deretter en av Norges mest meriterte spillere med seriemesterskap i hver eneste av de ti hele sesongene han var i RBK, tre cupgull og Champions League-kamper i fleng. Han dannet midtstopperpar med både Bjørn Otto Bragstad, Jon Olav Hjelde, Tor Trondsen, Christer Basma og Vidar Riseth. Selv om partnerne ble skiftet ut titt og ofte, var Hoftun hele tida like stabilt god.

Foran 1999-sesongen ble Erik hedret ved å overta kapteinsbindet etter Mini. Det er ingen tvil om at stopperklippen er en verdig "Spielführer"! Ja, den godeste Hoftun er nemlig litt av en playmaker fra sin posisjon i midtforsvaret: Hans offensive løp - gjerne helt utpå kanten, ble en viktig del av angrepsspillet!

På slutten av 90-tallet fikk Erik flere svært lukrative tilbud fra klubber som Napoli og Venezia, men han takket konsekvent høflig nei: Det var Rosenborg som var klubben hans.

Foran 2003-sesongen annonserte ny-trener Hareide at ingen av "gammel-karene" kunne føle seg trygge på å beholde plassen. Dette gjorde kaptein Hoftun kanskje noe mer skjerpet, og en strålende sesong ble kronet med storspill i cupfinalen mot Bodø/Glimt.

Men nedturen kom fort. 2004 var preget av dårlig spill av både Rosenborg og Hoftun, og RBK hentet inn både Bjørn Tore Kvarme, Miika Koppinen og Alejandro Lago. Hoftun ble plassert et stykke bak i køa på stopperplass. På grunn av vrakinga valgte han i mai 2005 å gi fra seg kapteinsbindet til Roar Strand. To måneder senere endte det hele med at han ble solgt til Bodø/Glimt. En stor RBK-karriere var over.

Les mer: Legende: Erik Hoftun

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb