English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Per-Mathias Høgmo, tidligere trener

Per-Mathias Høgmo
FAKTA
Fullt navn Per-Mathias Høgmo
Kallenavn Mattis
Født 01.12.1959
Fødested Tromsø
KARRIERE SOM TRENER
I RBK perioden 2005-2006
Andre klubber damelandslaget, Fossum, G15-landslaget, G16-landslaget, G17-landslaget, G18-landslaget, G19-landslaget, Gratangen, Moss, Tromsdalen, Tromsø, U21-landslaget
Meritter OL-gull 2000 med kvinnelandslaget
KARRIERE SOM SPILLER
Posisjon Angrep
Klubber Gratangen, Tromsø, Mjølner, Norrköping
Landslag A- og G19-kamper
Meritter Norgesmester 1986 med Tromsø


Høgmo ble i juli 2005 i hemmelighet ansatt som hovedtrener fra og med 2006-sesongen, men da Per Joar Hansen noen uker senere trakk seg, måtte prosessen framskyndes.

Nordlendingen fikk en vanskelig start med fem strake tap i serien, og Rosenborg var på fullt fart mot 1. divisjon. Men med fire påfølgende seire, ble det til slutt en komfortabel 7. plass.

Innimellom alt dette maktet Rosenborg å kvalifisere seg for Champions League etter to gode kamper mot Steaua Bucuresti.

Samtidig tok Per-Mathias Høgmo viktige grep i den videre profesjonaliseringa av RBK gjennom å ansatte egen talentspeider, utvide støtteapparatet og etablere medisinsk testlaboratorium. Samtidig ryddet han opp i spillerstallen.

Til tross for de mange positive og framtidsrettede grepene, uteble de kortsiktige resultatene i den påfølgende vårsesongen. Mangelen av en tilnærmet fast lagoppstilling var en av hovedårsakene til at seriegull tidlig ble avskrevet.

Samtidig måtte Høgmo også fungere som sportsdirektør mens Rune Bratseth hadde permisjon. Til slutt ble arbeidspresset for stort, og i juli 2006 ble en overarbeidet Høgmo sykmeldt i to måneder.

I sykefraværet ledet Knut Tørum laget til åtte strake seiere, som la grunnlaget for et overraskende seriegull. Høgmo valgte derfor å la assistenten få fortsette ut sesongen.

Sjøl om både Per-Mathias Høgmo og Rosenborg slo fast at dette bare var en midlertidig løsning, begynte ryktene naturligvis å svirre. Det hele eksploderte da han valgte ikke å delta i feiringa av seriemesterskapet.

To dager senere kom forklaringa på hvorfor Høgmo stakk hjem allerede før pokalen ble utdelt: Han ønsket ikke å fortsette som fotballtrener, og valgte å trekke seg fra jobben i Rosenborg.

Les mer: Høgmo la grunnlaget

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb