English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Andre i svart-hvitt

Her har RBKweblaget en oversikt over andre fotballklubber som spiller i hvit trøye og svart shorts. Lista er selvfølgelig mest for artighets skyld, men også en huskeliste for materialforvalteren i Rosenborg, slik at han skal vite til hvilke kamper han må ta med RBKs bortedrakter. ;-)

Vet du om flere lag i svart-hvitt? Hvis du har noen klubber du synes bør føyes til lista, ikke nøl med å sende en e-post. Klubber fra hele verden godtas. Jo mer eksotisk, jo bedre!

Klubbene på denne lista må oppfylle følgende kriterier:
Det er snakk om hjemmedrakt, så det hjelper ikke med en svart-hvit bortetrøye...
Trøyene må være "rene", dvs. at Newcastle og Juventus sine stripete trøyer ikke er kvalifiserte.

Sportgemeinschaft 09 [web]
Wattenscheid, Tyskland

Den tradisjonsrike klubben fra Ruhr-området er inne i en nedadgående trend, etter å ha spilt i Bundesliga i 1990-94. I øyeblikket er Wattenscheid helt nede i Verbandsliga Westfalen på femte høyeste nivå.

Innsendt av Christian Döring.

Vestsiden-Askøy IL [web]
Askøy, Norge

Strileklubben spiller i 4. divisjon. Hjemmebanen heter Ravnanger.

Innsendt av Bjørn-Erik Gåsvær.

Solberg SK [web]
Solbergelva, Norge

Buskerud-klubben lever nå et beskjedent liv i 3. divisjon, men har en stolt fortid. I 1952 spilte de nemlig cupfinale mot Sparta. Kampen endte med et knepent 2-3-tap etter at østfoldingene snudde fra 2-0 helt på tampen. Mannen på bildet heter Thomas Granum.

Innsendt av Per Arne Hahn.

Neset FK [web]
Frosta, Norge

Barndomsklubben til Vidar Riseth har en stolt historie, og spilte i den landsdekkende Norgesserien i de tre siste sesongene før 2. verdenskrig. Bildet er fra 1938.

Blindheim IL [web]
Ålesund, Norge

Flott farger på draktene til 3. divisjonslaget på Sunnmøre.

Innsendt av "Sulapong".

Angers SCO [web]
Angers, Frankrike

Klubben spiller på fjerde nivå i fransk fotball. På bildet er midtbanestjernen Pierre Planus i aksjon.

Innsendt av Mads Gilde.

Røros IL [web]
Røros, Norge

Kaptein Ottar Kverneng hilser på sin kollega i Arsenal, Pat Rice, før en vennskapskamp på Øra stadion i 1977.

Luton Town FC [web]
Luton, England

Gammelklubben til Vidar Riseth har nå byttet ut sine gamle hvite og oransje drakter med RBK-farger. Luton spiller i øyeblikket på nest høyeste nivå, i The Championship. På bildet er Dean Morgan i aksjon.

Innsendt av Marius.

Spielvereinigung Schaffhausen [web]
Schaffhausen, Sveits

Dette er de glade amatører fra Alpene! De spiller hjemmekampene sine på Sportplatz Bühl. Klubben må ikke forveksles med storebror FC Schaffhausen!

Innsendt av Eirik Aase.

Groruddalen BK [web]
Oslo, Norge

GBK ble stiftet i 2002, og er en paraplyklubb for klubbene Furuset, Høybråten og Stovner, Grei, Grorud, Årvoll og Vestli. De har allerede karret seg til 2. divisjon. På bildet er toppscorer Jamal El Mazar i aksjon.

Innsendt av Tore Bråteng.

Asker Skiklubb Fotball [web]
Asker, Norge

Også i kvinnefotballen er Rosenborg-drakter populære. Her er Tone Gunn Frustøl i aksjon mot Kolbotn i 2001-sesongen.

SC Corinthians Paulista [web]
São Paulo, Brasil

Også et av verdens beste lag spiller i Rosenborg-drakter. Corinthians vant VM for klubblag da FIFA for første gang arrangerte denne turneringen i 2000.

Torpedo Futbolnii Klub [web]
Moskva, Russland

Torpedo Moskva ble stiftet fem år før RBK, og spiller også i hvite trøyer og svart shorts. Våre russiske venner bruker landslagsarenaen Lushniki stadion som hjemmebane.

FC Haka [web]
Valkeakoski, Finland

Haka har vunnet den finske Veikkaus-liiga en god del ganger, og deltok senest i 2001 i Champions League-kvaliken. Men Liverpool ble for sterke og på bildet ser du Sami Hyypiä score mot sine landsmenn. Til høyre nåværende Tromsø-spiss Peter Kovacs.

Hereford United FC [web]
Hereford, England

Laget spiller i Conference Leauge i England, med andre ord nivået under 3. divisjon. Spilleren som poserer på bildet heter for øvrig Danny Williams.

Innsendt av Asle Tangvik.

Frei FK [web]
Frei, Norge

Frei Fotballklubb kommer fra nordvestlandet, nærmere bestemt nabokommunen til Kristiansund. For tiden spiller A-laget i 4. divisjon.

Elverum IL [web]
Elverum, Norge

Også inne i de dype skoger feirer spillerne mål ikledd hvite trøyer, svarte shorts og hvite strømper.

Rhyl FC [web]
Denbighshire, Wales

Rhyl spiller i League of Wales og endte på 6. plass sesongen 2001/02. På gælisk blir klubbnavnet Clwb Peldroed Y Rhyl - kjekt å vite ;-] Supporterne kalles "The Vikings".

Unión Deportiva Salamanca [web]
Salamanca, Spania

Fine Rosenborg-farger på draktene til klubben som spiller i på nest høyeste nivå i Spania, Segunda Division.

Dundalk FC [web]
Dundalk, Irland

1. divisjonsklubben Dundalk ble irske cupmestre i 2002. Både draktene og bildene er fortsatt svart-hvite på "Den grønne øya"...

OFI [web]
Heraklion, Kreta

OFI kommer fra ferieøya Kreta og er regnet som det beste laget derfra. For å få skikkelig motstand spiller klubben i den greske serien. Privatlandskampen Hellas - Norge våren 2003 ble for øvrig spilt på OFIs stadion.

Hønefoss BK [web]
Hønefoss, Norge

Toppklubben på Hønefoss har hatt en rekke navn de siste årene: Liv/Fossekallen, L/F Hønefoss og nå altså Hønefoss Ballklubb. Men en ting har de tatt vare på; nemlig draktene.

Ayr United FC [web]
Ayr, Skottland

Typisk skotsk navn på denne 1. divisjonsklubben. Ayr United var i cupfinalen i 2002, men tapte for Glasgow Rangers, etter at Tore André Flo hadde scoret et av målene.

Innsendt av Per Volden.

Casino Schwartz-Weiss Bregenz [web]
Bregenz, Østerrike

Bjørn Otto Bragstad liker visst svart og hvitt. Først RBK, så Derby og nå SW Bregenz i den østerrikiske T-Mobile Bundesliga! Jan Ove Pedersen spiller for øvrig sammen med Otto i Bregenz.

Odds BK [web]
Skien, Norge

At Odd har samme draktfarge som Rosenborg er ikke rart. De som stiftet RBK i 1917 var Odd-fans - Skienslaget var Norges beste på den tida, og ville derfor at laget skulle spille i de samme draktene som sine forbilder.

John Carew var vant til hvitt og svart da han kom til Valencia...

Valencia Club de Fútbol [web]
Valencia, Spania

Finalistene i Champions League i både 2000 og 2001 har også "Rosenborg-drakter". Dermed ble ikke "draktovergangen" merkbar for John Carew da han ble solgt til spanjolene.

Besiktas Jimnastik Kulübü [web]
Istanbul, Tyrkia

Rosenborg-drakta er også populær andre steder i syden! Besiktas, som Rosenborg slo ut i kvalifiseringen til Champions League i 1995, sverger også til hvite og svarte drakter. Dermed ble det nok en enkel draktovergang for Carew i 2004.

Eik Tønsberg FK [web]
Tønsberg, Norge

Tredjedivisjonslaget fra Vestfold er ikke lenger i toppen av norsk fotball, men det er i alle fall ikke draktenes skyld! Også der i gården spilles det i Rosenborg-farger.

Derby County FC [web]
Derby, England

Den engelske 1. divisjonsklubben føyer seg til rekken av Rosenborg-fans :-) I likhet med John Carew, trengte ikke Bjørn Otto Bragstad lang tid på å vende seg til draktene da han byttet klubb sommeren 2000.

Real Racing Club [web]
Santander, Spania

Sigurd Rushfeldts gamle klubb er enda et spansk lag med hvite trøyer og svarte shortser. Dessverre for "Rush" ble det ikke blitt alt for mye spilling for Racing Santander i den spanske utgaven av Rosenborg-drakten...

KSC Eendracht Aalst [web]
Aalst, Belgia

Den belgiske Jupiler Liga-klubben har skremmende like drakter som Rosenborg. Her det ikke bare fargene som er like, men også designen med svart under armene er helt likt.

Innsendt av Asgeir Rekkavik.

Sogndal IL [web]
Sogndal, Norge

Tippeligaklubben fra Sogn og Fjordane har også "Rosenborg-drakter". Det betyr at bortedraktene må pakkes ned når Rosenborg skal spille bortekamp på Fosshaugane stadion.

Lothar Matthäus i en av sine siste landskamper

Tyskland [web]
Det tyske landslaget

De tyske landslagsdraktene (også de tidligere vesttyske) er á la Rosenborg. På bildet ser du Tysklands nye superspiss, Miroslav Klose.

Her er det «villdyret» Edmundo som feirer en scoring

CR Vasco da Gama [web]
Rio de Janeiro, Brasil

Vinneren av Copa Mercosur (den sør-amerikanske utgaven av Champions League) i 2000, har også svarte og hvite drakter. Stripen på skrå er den største forskjellen i forhold til Rosenborg-drakta.

Innsendt av Per Volden.

CS Deportivo Colo Colo [web]
Santiago, Chile

Colo Colo er et av de aller beste lagene i Chile, og i likhet med Rosenborg spiller i de svart-hvite drakter. Klubben har vunnet den sør-amerikanske utgaven av Champions League en rekke ganger.

Innsendt av Per Volden.

Fulham FC [web]
London, England

Også Fulham har kopiert Rosenborgs drakter. :-) London-klubben eies av den styrtrike egypteren Mohammed al Fayed.

Innsendt av Kjetil Walstad Bakås.

Østerrike [web]
Det østerrikske landslaget

Landslaget til Alpelandet stiller også til kamp i hvite trøyer og svarte shortser. Imidlertid har Østerrike vanligvis røde strømper. På bilder ser du Østerrike mot Kamerun under Frankrike-VM i 1998.

Örebro Sportklubb [web]
Ørebro, Sverige

Også Söta bror har "kopiert" Rosenborg når det gjelder drakter ;-] Her representert ved Örebro, som spiller i Allsvenskan.

Fótbóltsfelagið B36 [web]
Torshavn, Færøyene

Seriemestrene på Færøyene spiller også i hvite trøyer, svarte shorts og hvite strømper. Med andre ord kopieres suksessoppskriften også ute i Nordsjøen!

Motala AIF [web]
Motala, Sverige

Motala AIF er et svensk lag med lange tradisjoner, og var blant annet med i "Maraton-allsvenskan" sesongen 1957/58. Sesongen 2001 var de i Superettan, den nest høyeste divisjonen, men rykket rett ned igjen.

Innsendt av Hans Gidebäck, Örebro.

Latorps IF [web]
Vintrosa, Sverige

Latorps IF spiller i svensk 5. divisjon, med hvite trøyer og svarte shorts. Hjemmebanen heter for øvrig Björkvallen.

Innsendt av Per Volden.

Nesodden IF [web]
Nesoddtangen, Norge

Også Nesodden spiller i hvite trøyer og svarte shorts. På bildet ser du kvinner junior (bildet ble tatt da de var Jenter 16). Øverst til venstre ser du Carina Endresen som har sendt inn bildet.

Innsendt av Carina Endresen.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb