English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Thomas Valø

Thomas Valø
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Thomas Nikolaisen Valø
Født 23.04.1989
Fødested Trondheim
Høyde / vekt 174 cm / 69 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar og angrep
Draktnummer 16
Andre klubber Melhus, Lillestrøm
I RBK perioden 2007-2007
Overgangssum fra egen stall
Landslag G19-, G18-, G17-, G16- og G15-kamper


Kjempetalentet fikk hospitant-plass i A-stallen i april 2007 etter meget god innsats for RBK2. Etter å ha vært ubenyttet reserve mot Tromsø og Stabæk i serien, fikk han sin debut mot Namsos i cupen.

Valø fikk umiddelbart kapteinsvervet da han som Melhus-spiller debuterte på G15-landslaget, og flere klubber satte ham på ønskelista. Han prøvespilte for både Chelsea, Blackburn og Leeds, som alle tilbød kontrakt. Da 14 år gamle Valø syntes det var for tidlig å flytte hjemmefra, og takket nei til tilbudene.

I stedet ble det overgang til Rosenborg våren 2005. Han har siden vært fast inventar på de aldersbestemte landslagene. Hittil har han spilt mest venstreback, men nå er han flyttet fram som ving.

- Han har spennende ferdigheter med en ekstrem hurtighet - og en fin måte å bruke den hurtigheten på. Han har de fysiske forutsetningene for å bli god, selv om han er mikroskopisk liten, smilte Knut Tørum, da Valø ble tatt opp i A-stallen.

Talentet fikk være med som reserve i flere seriekamper utover sesongen - seinest i serieavslutninga mot Aalesund. Men det ble også slutten på hospitant-perioden. Trenerne mente Albert Berbatovci fortjente plassen mer, og Valø ble sendt ned på juniorlaget igjen.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb