English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Abdou Traoré

Abdou Traoré
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Abdou Razack Traoré
Kallenavn Abdi
Født 28.12.1988
Fødested Abidjan, Elfenbenskysten
Nasjonalitet Burkina Faso
Høyde / vekt 170 cm / 64 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar, midtbane og angrep
Draktnummer 20
Andre klubber Raja Casablanca, Excellence, Lechia Gdańsk
I RBK perioden 2007-2010
Overgangssum gratis
Landslag ingen kamper


Den klubbløse unggutten prøvespilte for Rosenborg fra juli til september 2006, og ble tilbudt kontrakt. På grunn av strenge regler for spillere fra utenfor EØS, måtte den offisielle overgangen likevel vente til at talentet ble myndig i romjula.

- Han har et glimrende venstrebein, og kan i forhold til fotballferdighetene sine dekke både back, indreløper og kant. Jeg synes likevel at han kanskje har klart seg best som venstre indreløper, sa Trond Henriksen.

I debutsesongen ble Traoré først benyttet som venstreving i 4-3-3, før han ble skjøvet ned på midtbanen da man på høsten gikk over til 4-4-2. Der imponerte han med både gode innlegg og enkelte mål. Han ble umiddelbart tilbudt forbedret kontrakt. Etter de to bragdkampene mot Valencia ble Traoré dessuten kåret til en av de 50 beste tenåringene i verden av anerkjente World Soccer.

Da Mikael Dorsin valgte ikke å forlenge kontrakten med RBK, ble Traoré forsøkt på back med hell. Men til tross for at han ble utpekt som førstevalg, nektet han å spille der. Resultatet ble at han ble vraket i favør Andreas Nordvik. Deretter ble Roy Miller kjøpt, og senere ble Dorsin hentet tilbake fra Cluj.

Abdou Traoré fikk i stedet noen kamper på midtbanen før han skadet ankelen på trening. Skaden kostet ham plass i OL-troppen til Elfenbenskysten*, og skuffelsen var stor. Han maktet aldri å kjempe seg inn på laget utover høsten, og havnet i utfordrerposisjon.

Situasjonen ble ikke bedre av utenomsportslige overtramp. I oktober 2008 slo han til Øyvind Storflor på trening, og ble av RBK utestengt i to seriekamper. På nyåret ble Traoré og Didier Konan straffet for å ha forsovet seg under treningsleiren på Gran Canaria. Oppi det hele var Traoré ute i to måneder etter ankeloperasjon før en kraftig lårstrekk gjorde at han mistet store deler av vårsesongen.

Da seriegullet var sikret fikk Traoré starte noen av de siste seriekampene, men han nærmet seg aldri førstelaget utover vinteren. Først i mai fikk han en liten opptur da han startet seriekampene i Tromsø og Haugesund samt cupkampene mot Stjørdals-Blink og Steinkjer.

Nils Arne Eggen var på forhånd veldig optimistisk på Traoré sine vegne, men unggutten forble reserve. Det var derfor for begge parter uaktuelt med ny kontrakt, sjøl om den anvendelige afrikaneren på dette tidspunktet var regnet som "egenutviklet" etter så mange år i Norge.

Det hele endte med at Lechia Gdansk i august 2010 fikk leie Traoré ut kontraktstida før de deretter fikk ham gratis.

* Abdou Traoré har burkinske foreldre, og valgte allerede i 2007 å spille landskamper for Burkina Faso. Debuten ble derimot utsatt, og i mellomtida ble han lovet plass i OL-troppen til Elfenbenskysten. Han var med i den ivorianske troppen til VM-kvalifiseringskampene i juni 2008, og satt på benken mot Botswana. Men fordi han aldri spilte kamp, kunne han senere samme år bytte landslag igjen.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb