English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Totto Dahlum

Totto Dahlum
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Tore André Dahlum
Kallenavn Totto
Født 21.06.1968
Fødested Kristiansand
Høyde / vekt 187 cm / 79 kg
KARRIERE
Posisjon Angrep
Draktnummer 21
Andre klubber Vigør, Start, Skoda Xanthi, Aalborg, Gent
I RBK perioden 1997-1999
Overgangssum ukjent
Landslag A- og U21-kamper


Tore André Dahlum kom til Rosenborg foran 92-sesongen som toppscorer i Norge. Han fant seg aldri helt til rette i den rollen han fikk i RBK, men rakk likevel å bli en yndling hos Lerkendals-publikummet i løpet av de to sesongene han var i Trondheim.

Sommeren 1997 kom Totto tilbake til Rosenborg etter tre sesonger i Start og et mislykket proffopphold i Hellas. Det var en lettet Dahlum som kom hjem. Både han og familien hadde savnet Trondheim og Rosenborg.

I Rosenborg fikk Totto Dahlum en ny vår. I kjente omgivelser blomstret den tidligere toppscoreren. Blant annet var han med og rundspilte Juventus da italierne var heldige og klarte 1-1 på Lerkendal høsten 1998.

Sesongen 1999 var Tottos beste etter comebacket i Rosenborg. Han scoret mål i fleng - akkurat som i "gamle dager". Det ble hele 14 nettkjenninger på 24 kamper. Han ble også tatt ut i landslagstroppen flere ganger. Comebacket for Norge kom 20. mai 1999 mot Jamaica, og Totto scoret selvfølgelig!

Men så kom Mini tilbake etter skade, og Totto ble plassert på innbytterbenken. Derfor ønsket ikke sørlendingen å skrive under ny kontrakt, og gikk i stedet gratis til belgiske Gent etter sesongen 1999.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb