English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Ståle Stensaas

Ståle Stensaas
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Ståle Stensaas
Kallenavn Stensi, Stålmannen
Født 07.07.1971
Fødested Trondheim
Høyde / vekt 179 cm / 76 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar
Draktnummer 21
Andre klubber Othilienborg, Nidelv, Glasgow Rangers, Nottingham Forest, Lyn
I RBK perioden 2000-2007
Overgangssum 4 000 000 kr
Landslag A-kamper


I mai 2000 vendte en gammel rosenborger tilbake til Lerkendal: Ståle Stensaas var lei av å sitte på benken i Skottland. Like etter ble André Bergdølmo solgt til Ajax, og dermed overtok Stensaas venstrebackplassen.

Overgangen til Rosenborg var gratis siden at han ble løst fra kontrakten med Rangers. Men RBK måtte betale 2 millioner etter 25 spilte kamper, og den samme summen skulle Rangers også ha etter 50 kamper.

Stensaas er kanskje mest kjent for vinnermålet han scoret mot Blackburn i den første Champions League-kampen på Lerkendal. I mai 1997 ble venstrebacken til Glasgow Rangers for småpene 20 millioner kroner. Men det skulle fort vise seg at det ikke var lett å spille seg inn på det skotske mesterlaget. Derfor ble Stensaas leid ut til Nottingham Forest for å få litt førstelagsfotball. Men uheldige Ståle var skadet nesten hele den sesongen han var utleid. Det hele endte altså med retur til Trondheim.

Returen til RBK var vellykket, og den gamle traveren ble belønnet med landslagsdebut mot Sør-Korea, da landslaget deltok i en turnering i Hong Kong i januar 2001. Det første landslagsmålet kom like etter, i en treningskamp borte mot Nord-Irland. Det var til og med et langskudd med høyre(!)-foten!

Men da stoppet den positive utviklingen opp. Nyinnkjøpte Janne Saarinen tok over venstrebackplassen på Rosenborg, og etter en elendig landskamp mot Polen på Ullevaal, ble Stensaas også vraket fra landslaget.

Etter to år på benken, kom imidlertid den store revansjen i 2003. Saarinen ble plassert på benken og senere solgt til 1860 München fordi at han ikke ville fornye kontrakten, og Stensaas fikk tilbake plassen på venstreback. Denne tilliten fra nytrener Åge Hareide gjorde ham godt. Stensaas storspilte og med gjenvunnet selvtillit turte han igjen å gå framover på banen. Dette resulterte i smått fantastiske åtte mål i løpet av de obligatoriske kampene i 2003 - sjøl ikke Roberto Carlos slår det!

I likhet med de fleste av medspillerne fikk Stensaas en nedtur i 2004, og han ble plassert på benken da Mikael Dorsin ble kjøpt fra Djurgården. Utover høsten og vinteren (Royal League) sleit RBK med mange skader, Dorsin måtte vikariere på høyreback og dermed fikk Ståle spille en god del kamper.

Han fortsatte uansett å være et klart andrevalg de to neste sesongene, og signaliserte våren 2007 at han ønsket seg bort for å spille førstelagsfotball på tampen av karrieren. RBK ønsket egentlig å beholde veteranen som back-up, men valgte å selge da Lyn la én million på bordet.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb