English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Jarle Steinsland

Jarle Steinsland
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Jarle Steinsland
Kallenavn Toget
Født 10.07.1980
Fødested Haugesund
Høyde / vekt 181 cm / 77 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar og midtbane
Draktnummer 16
Andre klubber Vard Haugesund, Hønefoss, Bryne
I RBK perioden 2000-2002
Overgangssum 3 000 000 kr
Landslag U21-kamper


Rosenborg kjøpte Jarle Steinsland fra Vard Haugesund allerede i desember 1999, men han var på utlån til moderklubben fram til han flyttet til Trondheim i august 2000. Dermed rakk RBK å melde ham på til spill i Champions League, samtidig som Jarle rakk skolestart for kokkelinja på videregående skole.

I Vard ble Steinsland betegnet som et av regionens største talenter, og han ble beskrivet som en styrende sentral midtbanespiller med styrke i én-mot-én-situasjoner. Men i løpet av Rosenborg-karrieren ble Jarles defensive egenskaper terpet, og han ble etter hvert regnet som først og fremst et alternativ på høyreback.

Steinsland fikk sin A-lagsdebut da han kom inn og scoret i en cupkamp mot Bossekop i mai 2001. Tippeligadebuten kom to måneder senere da han storspilte som høyreback mot Viking på Lerkendal. Han fikk senere også muligheten til å vise seg fram på U21-landslaget.

Men etter et par brukbare kamper i 2001, sa det stopp året etter. Først ble han satt på sidelinja i sesongoppkjøringa fordi Vard mente at han hadde passert 25 spilte kamper, noe som for så vidt var tilfellet, og derfor skulle ha 1,2 millioner kroner ekstra i overgangssum. RBK hadde nemlig glemt å skrive i kjøpsavtalen at de mente obligatoriske kamper... Til slutt ble klubbene enige om et kompromiss; man satte en strek og sa at Steinsland sto med 15 kamper, selv om han i virkeligheten kun hadde spilt fire A-lagskamper.

Da sesongen startet fikk ikke Jarle tillit fra Nils Arne Eggen og i slutten august ble han utleid til 1. divisjonsklubben Hønefoss. Noen måneder senere, rett før jul i 2002, ble Jarle Steinsland solgt tilbake til moderklubben Vard. Dermed ble det en heller kort RBK-karriere på ham.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb