English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kris Stadsgaard

Kris Stadsgaard
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Kris Stadsgaard
Født 01.08.1985
Fødested København, Danmark
Høyde / vekt 185 cm / 78 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar
Draktnummer 13
Andre klubber AB, Vedbæk, Sengeløse, Reggina, Nordsjælland, Malaga
I RBK perioden 2008-2010
Overgangssum 4 000 000 kr
Landslag A-, B- og U20-kamper


- Stadsgaard er en hurtig, klok og ballsikker midtstopper som passer godt den midtstopperprofilen vi har vært på jakt etter, sa Erik Hoftun da spilleren skrev under to dager før seriestart i 2008.

Etter å ha slitt med skader i to sesonger hadde den talentfulle dansken svært overraskende blitt solgt fra Nordsjælland til Reggina i august 2007 for 11,5 millioner danske kroner. Han gikk mer eller mindre rett inn på laget, men etter å ha startet bortekampene mot Juventus og Udinese ble det plutselig bare benkesliting.

Stadsgaard ble fryst ut hos søritalienerne etter å ha nektet å bli leid ut, og dermed fikk Rosenborg ham for bare fire millioner kroner.

Han var i utgangspunktet en langsiktig investering, men fikk muligheten til umiddelbart å etablere seg i midtforsvaret da Bjørn Tore Kvarme ble utvist i en seriekamp og deretter pådro seg en langtidsskade.

Dessverre ble debutsesongen til Stadsgaard veldig preget av skader, og han spilte bare 21 av 40 obligatoriske kamper. Først mistet han juni, juli og halve august på grunn av en meniskoperasjon. Deretter innledet han og RBK en glimrende perioden med elleve kamper uten tap. De fire siste kampene ble igjen spilt uten dansken, som sleit med en leddbåndskade.

Stadsgaard mistet også store deler av sesongoppkjøringa i 2009, men han fant fort formen og var en viktig del av mesterlaget til Erik Hamrén. Ikke minst bidro hurtigheten hans til at RBK kunne tillate seg større bakrom og dermed etablere større press på motstanderne - ikke minst i hjemmekampene.

Dette emnet ble ytterligere aktualisert da Nils Arne Eggen tok over som vikartrener sommeren 2010, og ville at midtstopperne skulle ta enda mer ansvar mann-mot-mann. Stadsgaard fikk ikke være med i VM-troppen til Danmark, men debuten på landslaget året tidligere gjorde at interessen fra utlandet ble større.

Derfor var Stadsgaard noe avventende til å forlenge kontrakten som varte ut 2011, og RBK valgte å akseptere et bud på 16 millioner kroner fra spanske Malaga noen timer før overgangsvinduet stengte 31. august.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb