English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Jan Gunnar Solli

Jan Gunnar Solli
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Jan Gunnar Solli
Kallenavn Gunda, DJ 2G
Født 19.04.1981
Fødested Arendal
Høyde / vekt 183 cm / 83 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar og angrep
Draktnummer 11
Andre klubber Odd, Treungen
I RBK perioden 2003-2007
Overgangssum 4 750 000 kr
Landslag A-, U21- og G19-kamper


2003 startet med at Jan Gunnar Solli ble invitert på prøvespill hos selveste AC Milan, hvor han greide seg bra. En stund senere ble nissedølen også kåret av spilllerne sjøl til det største talentet i Tippeligaen.

Rosenborg på sin side hadde i lengre tid letet etter en yngre mann på midtbanen, som kunne være et alternativ til "pensjonister" som Ørjan Berg, Roar Strand og Odd Inge Olsen. I slutten av juni la RBK inn bud på både Solli og Vålerengas Pa-Modou Kah, men poengterte at Solli var førstevalget. Rosenborg og Odd brukte ikke lang tid på å bli enige om en overgangssum på totalt 4,75 millioner kroner (4 mill. umiddelbart og 750 000 da Solli passerte 10 spilte A-kamper). I tillegg ville Skiensklubben få 30 prosent av et eventuelt videresalg. Odd ville også ha fått ytterligere en million kroner dersom RBK hadde kvalifisert seg til Champions League høsten 2003.

- Han er en Roar Strand-type og kan utvikle seg mens de andre ennå holder godt nivå, sa trener Åge Hareide i forbindelse med overgangen.

Sjøl om Solli ikke spilte fast, ble etter kort tid tatt ut på A-landslaget, der han debuerte mot Skottland. Samme høst ble han matchvinner med to mål som innbytter i cupfinalen mot Bodø/Glimt.

Til tross for nesten fast plass i landslagstroppene, sleit Solli med å etablere seg i RBK. Konkurransen om indreløperplassene har vært for hard, og enkelte forsøk som midtbaneanker var mislykkede. Høsten 2006 var han fast høyreving, men i løpet av vinteren havnet han langt bak i køa også i denne posisjonen. Etter lengre forhandlinger med Brann, ble han i mars solgt til bergenserne for seks millioner kroner.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb