English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Jan Derek Sørensen

Jan Derek Sørensen
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Jan Derek Sørensen
Kallenavn Derek, Lynvingen
Født 28.12.1971
Fødested Oslo
Høyde / vekt 177 cm / 75 kg
KARRIERE
Posisjon Angrep
Draktnummer 8
Andre klubber Lyn, Bodø/Glimt, Borussia Dortmund, Vålerenga
I RBK perioden 1998-2000
Overgangssum ukjent
Landslag A-kamper


"Derek" ble hentet av Trond Sollied vinteren 1998, og erstattet Harald Brattbakk som hadde reist til skotske Celtic. I motsetning til Brattbakk, som spilte høyreving, men egentlig var en omskolert midtspiss, var Jan Derek Sørensen en ren ving.

Oslo-karen måtte dele høyreving-rollen med Børge Hernes i debutsesongen, og fikk sitt store gjennombrudd først under Nils Arne Eggen i 1999. Blant annet scoret han to mål i kjempekampen borte mot det som skulle bli hans nye arbeidsgiver, Borussia Dortmund, høsten 1999.

Samme høst fikk han også sin første landskamp, da han debuterte mot Slovenia, i kampen som sikret Norge EM-sluttspill. Men det ble ikke så mange landskamper på ham. Sommeren 2000 takket han nemlig nei til videre spill på landslaget, etter å måttet stå over fotball-EM på grunn av skade.

I 2000 bestemte Sørensen seg for ikke å forlenge kontrakten med RBK for å prøve lykken i utlandet. Han greide mesterstykket å skrive under for to tyske klubber - attpåtil før han fikk lov 1. juli, nemlig Borussia Dortmund i mai og 1860 München i juni. Dermed brøt han selvfølgelig overgangsreglene til FIFA. Det hele endte med bøter til både spilleren og Dortmund, som i tillegg måtte kjøpe spilleren fri fra kontrakten med Bundeligakonkurrenten fra Bayern.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb