English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Steffen Iversen

Steffen Iversen
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Steffen Iversen
Kallenavn Litj-Ivers, Steff
Født 10.11.1976
Fødested Oslo
Høyde / vekt 185 cm / 79 kg
KARRIERE
Posisjon Angrep
Draktnummer 11
Andre klubber Tottenham, Astor, National, Wolverhampton, Vålerenga, Crystal Palace
I RBK perioden 2012-2012
Overgangssum gratis
Landslag A-, U21-, G18- og G17-kamper


Ni år etter han ble solgt til Tottenham for 28 millioner kroner, vendte Steffen Iversen tilbake til Lerkendal som Bosman-spiller i februar 2006.

- Steffen har mange gode kvaliteter, og er en av de aller beste spissene i Norge. Han har opparbeidet seg en stor rutine, og har det meste som skal til på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå. Vi føler oss trygge på at han vil komme til å komplettere Rosenborg, sa Per-Mathias Høgmo da forsterkninga ble presentert.

Iversen var imidlertid både halvskadet og utrent da han ankom, og først på høsten etablerte han seg som et klart førstevalg som midtspiss etter at både Frode Johnsen og Thorstein Helstad hadde blitt solgt. Da løsnet det til gjengjeld ordentlig, og med tolv mål på de tolv siste kampene bidro han sterkt til seriemesterskapet.

Ikke overraskende ble det vanskelig å følge opp, og Iversen sleit igjen lenge med å finne god kampform i 2007. Yssouf Koné ble foretrukket som spiss i en periode inntil man fant plass til begge. Høydepunktet for Iversen kom først i november, da han scoret begge målene i bragdseieren i Valencia.

2008-sesongen ble preget av en del skader, og prestasjonene varierte stort for både ham og laget. Til tross for bare ti seriemål ble Iversen for tredje år på rad toppscorer i Rosenborg.

Erik Hamrén fikk imidlertid skikk på Iversen, og i 2009 var han plutselig allerede i form ved seriestart. I tospann med nyinnkjøpte Rade Prica hadde Iversen en stor del av æren for at RBK var tilbake på topp.

2010 var delvis preget av at Iversen var avventede til å forlenge kontrakten, men han forble et førstevalg både under Hamrén og vikartrener Nils Arne Eggen. Ganske oppsiktsvekkende med tanke på skadehistorikken til Iversen, var han på banen i samtlige 30 seriekampene, derav 24 fra start. Prica var derimot mye skadet, og dermed ble Iversen igjen RBK-toppscorer med sine 14 seriemål.

Rosenborg strakk seg derfor langt for å beholde Iversen, men på nyttårsaften skrev han i stedet under for Crystal Palace. En av begrunnelsene for valget var at han og familien uansett hadde bestemt seg for å bosette seg i London når karrieren er over.

Etter elleve kamper fra start og to mål den første våren, ble derimot høsten bekmørk med bare tre korte innhopp på nivå to i England.

Det hele endte med at kontrakten ble terminert 31. januar 2012. Etter salget av Mushaga Bakenga og ankeloperasjonen til Rade Prica kom Rosenborg for alvor på banen. Iversen aksepterte en prestasjonsbasert ettårsavtale, der lønna var avhengig av hvor mye han spilte.

Tydeligvis var lysten på å vise seg fram stor, og Iversen imponerte i sesonginnledninga. Men utover våren sviktet både han og resten av laget.

En sær tåskade i juni var begynnelsen på slutten. En påfølgende vond akilles ødela store deler av høsten, og Iversen startet bare to kamper resten av sesongen, som viste å bli hans siste.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb