English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Sigurd Rushfeldt

Sigurd Rushfeldt
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Sigurd Rushfeldt
Kallenavn Rush, Siggi
Født 11.12.1972
Fødested Vadsø
Høyde / vekt 188 cm / 86 kg
KARRIERE
Posisjon Angrep
Draktnummer 28
Andre klubber Vadsø Turn, Norild, Tromsø, Birmingham, Racing Santander, Austria Wien
I RBK perioden 1997-1999
Overgangssum 7 500 000 kr
Landslag A-, U21- og B-kamper


RBK satte overgangsrekord da Sigurd Rushfeldt ble kjøpt fra Tromsø for 7,5 millioner før sesongen 1997. Finnmarkingen ble hentet som erstatter for Tottenham-klare Steffen Iversen, og det skulle snart vise seg at "Rush" var verdt pengene.

Rushfeldt scoret utrolige 67 mål 66 seriekamper i 1997-99, og ble toppscorer både i 1997 og 1998 med henholdsvis 25 og 27 mål. I tillegg puttet Rushfeldt flere viktige goaler i Champions League.

Sommeren 1999 var hans første periode i Rosenborg over. Benfica fikk først kloa i måljegeren, men RBK kansellerte overgangen da det viste seg at portugisernes pengeproblemer gjorde at de ikke klarte å garantere betaling av overgangssummen. I stedet ble det overgang til den daværende spanske eliteserieklubben Racing Santander, som betalte 30 millioner kroner.

Overgangstullet var likevel ikke over da. Rushfeldt mente at han skulle ha 7,5 millioner kroner av overgangssummen rett i egen lomme, noe som RBK mente at han hadde sagt fra seg da overgangen til Benfica gikk i vasken. Striden endte til slutt med forlik i Trondheim byrett i februar 2001, hvor RBK og "Rush" ble enige om at spissen skulle få fire millioner kroner.

På grunn av denne pengekrangelen, var overraskelsen stor da Rosenborg den påfølgende høsten valgte å leie inn Rushfeldt i tre måneder for hele to millioner kroner. Men gjensynet med norsk fotball ble en suksess. Ekte hattrick i returkampen mot Moss var en heftig start, og han fortsatte å imponere utover høsten. Dessverre for "Rush", fikk han bare ti seriekamper, noe som var én kamp for lite for å bli seriemester.

Rosenborg ville gjerne kjøpe finnmarkingen etter sesongslutt, men Santanders krav på 15-20 millioner ble for mye for RBK. I stedet fortsatte Rushfeldt sin karriere i Østerrike, hvor han ble leid ut og senere solgt til Austria Wien.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb