English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Vidar Riseth

Vidar Riseth
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Vidar Riseth
Født 21.04.1972
Fødested Levanger
Høyde / vekt 188 cm / 80 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar og midtbane
Draktnummer 10
Andre klubber 1860 München, Neset, Kongsvinger, Luton, Linz, Celtic, Lillestrøm, Strømsgodset
I RBK perioden 2003-2007
Overgangssum 5 000 000 kr
Landslag A-kamper


Vidar Riseth var en lovende spiss i første kapittel av RBK-karrieren, 1991-93. Det ble mest benkesliting, men frostingen greide i det minste å gjøre seg bemerket blant lagkameratene fordi han solgte poteter og juletrær rundt om i byen for å spe på lønna.

Via Kongsvinger gikk ferden til det store utland. I desember 2002 ble Riseth hentet tilbake til Rosenborg. 1860 München hadde økonomiske problemer, og lot ham gå for "en billig penge" for å bli kvitt lønnsutgiftene.

Åge Hareide mente at Riseths gode hodespill og fysikk vil passe perfekt sammen med rolige og sindige Erik Hoftun i midtforsvaret. Samarbeidet fungerte veldig bra i to sesonger, helt til en aldrende Hoftun ble vraket og deretter forsvant til Bodø/Glimt.

Sesongen 2006 sleit RBK (igjen) mye med den sentrale midtbanen. Knut Tørum valgte å skyve fram krigeren fra Frosta, og det var god løsning.

Det påfølgende året ble en nedtur for både RBK og Riseth. Med unntak for en periode i august og september, ble Alexander Tettey satset på sentralt på midtbanen, mens Riseth ble flyttet en del rundt. I oktober havnet han i midtforsvaret igjen, og storspilte sammen med Bjørn Tore Kvarme i de to bragdkampene mot Valencia.

Fordi RBK-ledelsen ikke kunne love at de ville satse på den blivende 36-åringen, valgte Vidar Riseth i desember 2007 å forsvinne til Lillestrøm. På grunn av en klausul kunne han bryte kontrakten halvveis ut i den inneværende toårsavtalen, og forsvant dermed gratis.

PS! Den allsidige Riseth har spilt alt annet enn midtstopper for landslaget. I Frankrike-VM i 1998 var han faktisk fast venstreving!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb