English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Erlend Reitan

Erlend Reitan
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Erlend Dahl Reitan
Født 11.09.1997
Fødested Elverum
Høyde / vekt 180 cm / 70 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar
Draktnummer 21
Tidl. klubber Klæbu, Bodø/Glimt
I RBK siden 2015
Overgangssum fra egen stall
Kontrakt til 31.12.2023
Landslag U21-, G19- og G18-kamper


Reitan imponerte med mål i debuten mot Kristiansund i generalprøven før seriestart i 2015, og ble belønnet med G18-landslagsdebut like etterpå.

Utover sommeren trente den anvendelige forsvarsspilleren mer og mer med A-stallen, før han til slutt ble forfremmet som hospitant.

- Han kan spille både høyreback, midtstopper og venstreback. Men det er stopper og høyreback som er favorittposisjonene hans, analyserte Kåre Ingebrigtsen.

Våren 2016 slapp Reitan til i NM-kampene - og fikk offisiell debut i Åfjord. På høsten slo han til med to mål på sine to første seriekamper mot Start og Vålerenga. Den flotte debutsesongen ble kronet med opptak i A-stallen i november.

Vegar Eggen Hedenstad ble kjøpt inn som erstatter for Jonas Svensson påfølgende sesong og fikk full tillit utover våren. Løsninga for Reitan ble utlån til Bodø/Glimt med kamper og opprykk i 1. divisjon høsten 2017.

På den aller første treninga i 2018 ødela han ankelen og mistet hele forsesongen. Det ble igjen vanskelig å utkonkurrere Hedenstad.

Etter en sesong på benken ble Reitan i 2019 igjen leid ut til Bodø/Glimt, som overraskende tok seriesølv foran Rosenborg. Innsatsen ble belønnet med ny kontrakt.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb