English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Daniel Örlund

Daniel Örlund
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Daniel Kjell Valter Erik Losciale Örlund
Kallenavn Örat
Født 23.06.1980
Fødested Stockholm, Sverige
Høyde / vekt 194 cm / 95 kg
KARRIERE
Posisjon Keeper
Draktnummer 1
Andre klubber Enskede, Spårvägen, Café Opera, Fredrikstad, AIK
I RBK perioden 2010-2014
Overgangssum gratis
Landslag A-kamper


Daniel Örlund var ønsket av Rosenborg allerede i høsten 2008, men valgte å vende tilbake til AIK etter et vellykket utlån til Fredrikstad. I utgangspunktet var han blitt andrevalg i Stockholm etter å ha vært fast siden 2005, men han fikk tilbake plassen i mål da Tomi Maanoja brakk leggen tvers av i en treningskamp før sesongen.

Keeperen tok virkelig vare på sjansen. Han slapp bare inn 20 mål på 30 seriekamper, og holdte nullen i 14 av disse. Han la dermed et godt grunnlag for at AIK for første gang vant både serie og cup i 2009.

I mellomtida drøyde han å forlenge kontrakten, og ryktene om en gratis overgang til RBK begynte å svirre. Men først i november ble avtalen bekreftet. I frykt for represalier fra hardhendte AIK-supportere hadde overenskommelsen blitt skjult siden i august.

Han duellerte med Rune Jarstein om plassen, men fordi konkurrenten ikke ville skrive ny avtale med RBK, ble han solgt til Viking like før seriestart.

Daniel Örlund ble dermed et klart førstevalg foran en annen nykommer, Erik Bråthen, og bidro sterkt til at Rosenborg sikret et suverent seriemesterskap uten å tape en eneste kamp.

Oppfølgingssesongen ble tyngre for både RBK og Örlund. Etter det stygge 3-6-tapet for Brann, ble han vraket. Bråthen sto de to siste kampene i sesongen, og var med på å sikre bronse.

Dermed var det duket for ny keeperduell. Igjen gikk Örlund seirende ut. På sommeren ble Alexander Lund Hansen hentet hjem til Trondheim som erstatter for Bråthen, som hadde ødelagt hofta.

"Lunna" tok over mellom stengene på slutten av sesongen, da Örlund sleit med kneet og senere ble operert. Konkurrenten var førstevalg våren 2013 fram til to tabber 16. mai gjorde at Örlund fikk tilbake plassen.

Et par dager før seriestart året etter måtte Daniel Örlund igjen kneopereres. Alexander Lund Hansen imponerte, og vikariatet ble permanent. Men etter to hjernerystelser på kort tid måtte fosningen avbryte sesongen allerede i august. Dermed fikk Örlund spille de siste kampene før han forlot Lerkendal med utgått kontrakt.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb