English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Andreas Nordvik

Andreas Nordvik
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Andreas Kristoffer Nordvik
Født 18.03.1987
Fødested Trondheim
Høyde / vekt 184 cm / 84 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar
Draktnummer 22
Andre klubber Nardo, Haugesund, Vålerenga
I RBK perioden 2006-2010
Overgangssum fra egen stall
Landslag U21- og G18-kamper


Andreas Nordvik debuterte på A-laget i januar 2005 i en treningskamp mot Skeid. Den offisielle debuten kom mot Raufoss i cupen året etter, og på grunn av skader fikk han mye spilletid i Royal League. Til dels gode prestasjoner i vinterturneringa førte til et slags gjennombrudd, og han spilte seg inn på U21-landslaget.

Den hurtige trondhjemmeren med brasiliansk mor var opprinnelig ving, men ble flyttet tilbake i forsvarsrekka da han kom til RBK som junior. Han kan spille i alle fire posisjonene bak.

- På sikt tror jeg at han har best forutsetning til å bli en god midtstopper. Han er sterk og god i duellspillet, og har veldig stor fart, sa Trond Henriksen.

Juni - august 2007 var han utleid til Haugesund, hvor han imponerte både i 1. divisjon og cupen; laget kvalifiserte seg for semifinale før han dro hjem. (Deretter ble det finaletap mot Lillestrøm.)

Den påfølgende sesongen var Nordvik for alvor en utfordrer til fast plass på laget. Han innledet som venstreback mot Fiorentina i UEFA-cupen, og fikk deretter mye spilletid som midtstopper på sommeren da Kris Stadsgaard, Vadim Demidov og Alejandro Lago vekslet på å være skadet.

Ettersom Roy Miller i 2009 ble omskolert til midtbanespiller, ble Nordvik den fremste utfordreren til Mikael Dorsin på venstreback. Han spilte nesten fire hele seriekamper i løpet av vårsesongen, men var likevel aldri nær å få fast plass. Derfor ble han utleid til Vålerenga ut året.

På grunn av skader fikk Nordvik umiddelbart fast plass, og samlet derfor mye Tippeliga-erfaring hos VIF. Rosenborg var innstilt på å beholde den anvendelige forsvarsspilleren, og hentet ham tilbake.

Men etter å ha vært med på nesten hele sesongoppkjøringa til RBK, ble partene i mars 2010 enige om en permanent overgang til VIF. En av årsakene var at Nordvik sjøl var tvilende til å forlenge kontrakten på grunn av dårlige utstikter til spilletid.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb