English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Roy Miller

Roy Miller
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Roy Miller Hernández
Født 24.11.1984
Fødested San José, Costa Rica
Høyde / vekt 187 cm / 75 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar
Draktnummer 24
Andre klubber Bodø/Glimt, Cartaginés, Örgryte, New York Red Bulls
I RBK perioden 2008-2009
Overgangssum 5 500 000 kr
Landslag A-, OL (U23)-, G17- og U20-kamper


Venstrebacken kom til Glimt i 2005, og storspilte på Aspmyra. Lagkamerat Erik Hoftun ble såpass imponert at han ville ha Miller med seg til Lerkendal, da han begynte som assisterende sportslig leder. 28. februar 2008 var overgangen klar.

- Han har gode offensive ferdigheter, er fysisk robust, flink til å vurdere når han skal gå på løp og god én-mot-én. En atletisk type som som har gode holdninger og går foran på trening. Miller har en veldig proff tilnærming til fotballen, skrøt Hoftun.

Miller kostet 3,5 millioner kroner umiddelbart, mens RBK måtte ut med nye halvannen millioner etter 20 spilte kamper samt en halv million etter kvalifiseringa til gruppespillet i UEFA-cupen. Totalt kan overgangssummen bli på seks millioner kroner. Dessuten sies det at Glimt vil få hele 35 prosent av overstigende ved et eventuelt videresalg.

Landslagsspilleren fra Costa Rica var utpekt som erstatter for Mikael Dorsin, og spilte fast fram til august 2008. Da skadet han kneet, og mistet resten av sesongen på grunn av meniskoperasjonen. Kort tid etter ble Dorsin kjøpt tilbake fra Cluj, og ble igjen et førstevalg.

Med dystre utsikter til spilletid i 2009, ble utlånsavtale med Seattle forhandlet fram, men overgangen strandet fordi den gravide samboeren til Miller ikke fikk helseforsikring i USA.

I stedet forsøkte Rosenborg å omskolere Miller til sentral midtbanespiller. Men konkurransen var svært hard, og etter bare 17 minutters spilletid i serien ble Miller fra 1. august utleid til Örgryte resten av sesongen.

Oppholdet i Göteborg med Åge Hareide som trener var vellykket til tross for nedrykket, og Miller gjenvant landslagsplassen som han hadde mistet i 2005. Utsiktene til fast plass på RBK var derimot fortsatt dystre, og et salg ble bestemt gjennomført. Til slutt signerte han i januar 2010 en toårskontrakt med New York Red Bulls.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb