English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Mikael Lustig

Mikael Lustig
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Carl Mikael Lustig
Kallenavn Micke, Lusse
Født 13.12.1986
Fødested Umeå, Sverige
Høyde / vekt 189 cm / 77 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar
Draktnummer 2
Andre klubber GIF Sundsvall, Umeå, Sandåkern
I RBK perioden 2008-2011
Overgangssum 4 300 000 kr
Landslag A-, U21- og G19-kamper


RBK fulgte Sundsvall-høyrebacken i flere år, og han var aktuell for en overgang allerede høsten 2006. I stedet ble konkurrenten på U21-landslaget, Fredrik Stoor, kjøpt fra Hammarby. Pussig nok endte det hele med at nettopp Lustig erstattet Stoor, som ble solgt videre til Fulham i juli 2008.

- Han er en spennende spiller, med et stort potensial. Det er de offensive sidene som er best utviklet, han kommer hurtig i angrep og slår presise innlegg. Men han er ung, og har store muligheter for å utvikle seg, sa Erik Hamrén.

Lustig gikk rett innpå laget, og imponerte allerede den første høsten med sin løpsvilje og hodestyrke både defensivt og offensivt.

I 2009 var han en av de viktigste spillerne da RBK gjeninntok tronen, og tilsynelatende også blant de aller gladeste, da han stolt plantet et RBK-flagg i midtsirkelen etter seriefinalen i Molde. Samtidig etablerte han seg på A-landslaget, som Hamrén tok over ansvaret for.

Dessverre for Rosenborg bestemte Lustig seg tidlig for ikke å forlenge kontrakten. Det ble ikke noe salg i løpet av 2011, og det hele endte med at svensken skrev under for Celtic, som fikk ham gratis.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb