English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Miika Koppinen

Miika Koppinen
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Miika Johannes Koppinen
Kallenavn Koppi
Født 05.07.1978
Fødested Kokkola, Finland
Høyde / vekt 189 cm / 78 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar og midtbane
Draktnummer 2
Andre klubber FF Jaro, KPS, KPV, Tromsø
I RBK perioden 2005-2007
Overgangssum gratis
Landslag A- og U21-kamper


Miika Koppinen ble den aller første spilleren Per Joar Hansen hentet inn da han ble ny hovedtrener i november 2004. Finnen ønsket seg nye utfordringer etter fem år i Tromsø, og kom gratis som Bosman-spiller.

I Tromsø spilte Koppinen både på midtbanen og høyreback, men Rosenborg så på ham først og fremst som et alternativ i midtforsvaret.

Det første halvannet året i RBK ble et skademareritt. Allerede på sin tredje RBK-trening i januar ødela han kneet. Operasjon måtte til, og debuten i RBK-drakt ble utsatt til hjemmekampen mot Malmö i Royal League 10. mars. Deretter fulgte bihulebetennelse med sykehusinnleggelse, nesebrudd og et leggbrudd i juli som satte ham ute for resten av sesongen.

Våren 2006 skadet han høyre kne i tredje seriekamp mot Vålerenga, og ødela menisken og rev av bakre korsbånd. Etter nok et langt skadeavbrekk, hadde Koppinen på seinsommeren endelig litt flaks: Konkurrenten Bjørn Tore Kvarme ble skadet, og i løpet av gullhøsten etablerte den finske landslagsspilleren seg som et førstevalg i midtforsvaret sammen med Christer Basma.

Gullduoen fikk fornyet tillit den påfølgende sesongen, men sportslig gikk det verre for både dem og RBK. "Koppi" scoret det viktige ledermålet i uavgjort-kampen mot Chelsea i Champions League, men like etterpå ble begge to vraket. Dermed var det Vidar Riseth og Bjørn Tore Kvarme som i stedet fikk spille de to bragdkampene mot Valencia.

Men allerede før det skjedde, hadde Miika Koppinen bestemt seg ikke å fornye kontrakten. Det hele endte med en gratis retur til Tromsø.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb