English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Pa Konate

Pa Konate
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Pa Momodou Konate
Født 25.04.1994
Fødested Malmö, Sverige
Nasjonalitet Guinea
Høyde / vekt 178 cm / 72 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar
Draktnummer 25
Andre klubber Malmö, Öster, SPAL, Cincinnati, GIF Sundsvall, Jönköpings Södra
I RBK perioden 2020-2020
Overgangssum 100 000 kr
Landslag A-kamper


Venstrebacken ble det første kjøpet til Åge Hareide som nygammel trener i september 2020. Rosenborg hadde behov for forsterkninger i posisjonen etter å ha solgt Birger Meling til Nimes og Anders Trondsen til Trabzonspor.

- Jeg hadde ham i Malmö og kjenner gutten godt. Han er hurtig med en god venstrefot, skrøt Hareide.

Sjøl om Konate sleit med å bli et klart førstevalg i Malmö, ble han sommeren 2017 kjøpt av italienske SPAL. Et brudd i foten gjorde at han aldri fikk debutere i Serie A. Etter to cupkamper ble han i stedet leid ut til Cincinnati, som da spilte på nivå to i USA.

I 2019 vendte Konate tilbake til Sverige og Sundsvall. Han forlenget ikke kontrakten etter nedrykket, men endte til slutt likevel opp i 1. divisjon og konkurrenten Jönköpings Södra etter å ha vært klubbløs under koronaviruspausen våren 2020. Fordi han bare hadde kontrakt ut året, kunne RBK kjøpe ham bare for rundt 100 000 kroner.

Konate gikk rett inn på laget sammen med barndomskameraten Dino Islamovic, men ryktene om kjøp av Jonathan Augustinsson viste seg å stemme. At ny spiller sto klar i kulissene, var nok også årsaken til at Konate bare fikk kontrakt ut året. Det var derfor ingen overraskelse at samarbeidet ble avsluttet etter bare 13 kamper og ett mål.

PS! Etter å vunnet U21-EM, deltatt i OL i Rio og spilt tre A-landskamper for Sverige valgte Konate i 2019 å skifte landslag til Guinea, der faren kommer fra.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb