English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Azar Karadas

Azar Karadas
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Azar Karadas
Kallenavn La Familia
Født 09.08.1981
Fødested Nordfjordeid
Høyde / vekt 189 cm / 86 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar og angrep
Draktnummer 20
Andre klubber Eid, Brann, Benfica, Portsmouth, Kaiserslautern
I RBK perioden 2002-2004
Overgangssum 6 000 000 kr
Landslag A-, U21-, G19-, G18-, G17-, G15- og B-kamper


Azar Karadas sin overgang til Rosenborg i mars 2002 kom som et sjokk på de fleste. Aller mest sjokkerte ble bergenserne; uken før Karadas ble RBK-spiller, hadde han sagt at Brann var klubben i hans hjerte. At han kunne si noe slikt og deretter bare "stikke av", satte sinnene i kok i Bergen. Brann-helten opplevde drapstrusler av sine "egne".

En periode spilte Karadas spiss for Brann og midtstopper for U21-landslaget. Da Rosenborg kjøpte ham, var Nils Arne Eggen fast bestemt på at det var midtstopperen Azar Karadas som ble hentet inn. Etter kun 10-12 kamper som Erik Hoftuns makker i midtforsvaret, ble Karadas imidlertid flyttet fram som i angrepsrekka.

Det ble en større suksess. I sin aller første Champions League-kamp scoret han begge målene da Inter ufortjent klarte 2-2 på Lerkendal.

Men konkurranse om midtspissplassen var hard, og Frode Johnsen skjøv som oftest Karadas ut på vingen - eller til og med på benken.

Sesongen 2004 startet imidlertid bra. På etterjulsvinteren skrev Azar Karadas under ny kontrakt med RBK, og i 3. runde av UEFA-cupen mot Benfica i mars ble han matchvinner hjemme på Lerkendal. Utover våren beholdte han plassen som midtspiss, men målene lot vente på seg. På grunn av måltørken ble Karadas til slutt vraket, og utover sommeren ble det en del benkesliting.

Derfor kom det som en stor overraskelse at Benfica plutselig la inn bud på Karadas. Portugiserne var på jakt etter en stor, sterk spiss, og hadde merket seg RBK-spissen i dobbeltmøtet i UEFA-cupen på etterjulsvinteren. RBK sa seg villige til å selge; spilleren var tross alt ikke fast på laget. Til slutt ble klubbene enige om en overgangssum på 15,3 millioner kroner, og en glad Azar Karadas kunne reise til Lisboa hvor han skrev under en treårskontrakt med storklubben.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb