English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Dag Frode Hornseth

Dag Frode Hornseth
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Dag Frode Hornseth
Kallenavn Doggy
Født 01.02.1982
Fødested Koppang
Høyde / vekt 182 cm / 73 kg
KARRIERE
Posisjon Angrep
Draktnummer 23
Andre klubber Koppang/Stor-Elvdal, Trysil, Bryne, Fredrikstad
I RBK perioden 2001-2003
Overgangssum 400 000 kr
Landslag U21-kamper


Dag Frode Hornseth var den andre hedmarkingen Rosenborg skaffet seg foran sesongen 2001 (først ut var Lars Blixt). I likhet med Blixt ble også Hornseth sett på som en mann for framtida.

Etter å ha spilt bra og scoret mye mål for Trysil i 3. divisjon, anbefalte daværende trener i klubben, Tommy Mathiassen at angriperen burde prøvespille for Rosenborg. Hornseth fulgte trenerens råd, og fikk lov til å bli med på RBK-trening. Det holdt med bare en trening for Dag Frodes del. Da var Rosenborg-ledelsen allerede overbevist, og snappet dermed Hornseth foran nesen på Vålerenga, Raufoss og Ham-Kam, som alle var interesserte i å sikre seg talentet.

- En mellomting mellom Marco van Basten og Harald Martin Brattbakk, var Nils Arne Eggens mening om den unge østerdølen fra Koppang.

Dag Frodes gjennombrudd kom våren 2002. I 1-2-tapet mot Bryne laget han sitt første Rosenborg-mål, og i 16. mai-kampen foran et fullsatt Lerkendal ga han Rosenborg ledelsen 3-2 mot Start. Noen dager etter spilte han også sin første U21-landskamp mot Nederland i Sandefjord.

Men da flere førstevalg som blant andre Frode Johnsen ble friskmeldt igjen utpå sommeren, ble det benken for Hornseth.

Sesongen 2003 var angriperen utleid til Bryne for å skaffe seg mer Tippeliga-erfaring. Men selv om Hornseth puttet noen mål for laget som rykket ned, ble det også mye benkesliting på Jæren.

Likevel fattet nyopprykkede Fredrikstad interesse for hedmarkingen, og i slutten av november 2003 solgte Rosenborg Hornseth til FFK for 250 000 kroner.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb