English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Daniel Fredheim Holm

Daniel Fredheim Holm
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Daniel Fredheim Holm
Født 30.07.1985
Fødested Oslo
Høyde / vekt 180 cm / 77 kg
KARRIERE
Posisjon Angrep
Draktnummer 28
Andre klubber Skeid, Vålerenga, Aalborg
I RBK perioden 2011-2013
Overgangssum 2 000 000 kr
Landslag A-, U21-, G19-, G18-, G17- og G16-kamper


Daniel Fredheim Holm fikk sammen med navnebror Braaten sitt gjennombrudd da Skeid spilte seg fram til NM-semifinale mot RBK i 2003. Rosenborg viste interesse for begge, men endte med å kjøpe Braaten.

Holm havnet i stedet i Vålerenga, der han lenge sleit med ordentlig å etablere seg. Han bidro til å sikre både seriemesterskap i 2005 og norgesmesterskap i 2008, men det var egentlig først mot slutten av VIF-perioden at han sto fram og blant annet ble utnevnt til lagkaptein. Derfor var det litt skuffelse i klubben at han ikke ville forlenge kontrakten.

Det endte med salg til Aalborg sommeren 2009. Tida på Jylland ble heller frusterende. Mange skader, deriblant operasjoner i både akilles og hofta, gjorde at han bare fikk med seg 17 kamper og fire mål på halvannet år.

Til gjengjeld var han derfor svært billig, da Rosenborg valgte å hente ham i januar 2011. Opptreninga ble akkurat ferdig til seriestart, men gleden var relativt kortvarig: Lårplager ble utover sommeren fulgt opp av strekk i venstre legg og deretter strekk i høyre legg. I mellomtida etablerte Jonas Svensson seg som førstevalg på venstrekanten.

Daniel Fredheim Holm var revansjelysten, og gjenvant plassen i 2012. Han hadde en god periode på våren, men gnistret aldri - og scoret sjeldent.

Etter omlegging til 4-3-3 under Per Joar Hansen havnet Holm i utfordrerposisjon. Med utgående kontrakt valgte RBK å selge ham til Vålerenga i februar 2013 for én million kroner. Samtidig slapp RBK dermed å betale 1,5 millioner ekstra i bonus til Aalborg etter et visst antall spilte kamper.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb