English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Lars Hirschfeld

Lars Hirschfeld
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Lars Justin Hirschfeld
Kallenavn Hirschy
Født 17.10.1978
Fødested Edmonton, Canada
Høyde / vekt 190 cm / 90 kg
KARRIERE
Posisjon Keeper
Draktnummer 13
Andre klubber Edmonton Ital-Canadians, Edmonton Drillers, Energie Cottbus, Vancouver Whitecaps, Calgary Storm, Tottenham, Luton, Gillingham, Dundee United, Leicester, Tromsø, CFR Cluj
I RBK perioden 2006-2007
Overgangssum gratis
Landslag A- og OL (U23)-kamper


Den kanadiske landslagsmannen ble hentet til Norge sommeren 2005 av Tromsø, som var på desperat keeperjakt. Hirschfeld fikk bare en korttidskontrakt, og det var noe nordlendingene raskt angret på.

Den rutinerte keeperen viste seg nemlig å være en sisteskanse av rang, og fikk mye av æren for at TIL snudde nedrykksfare til fem seire på rad og deltakelse i gruppespillet i UEFA-cupen.

Storspillet førte til at mange klubber både i Norge og utlandet viste interesse, men etter kamp til døra fra Lillestrøm og Lyn var det RBK som til slutt trakk det lengste strået.

Hirschfeld og Espen Johnsen konkurrerte hele vinteren 2006 om plassen mellom stengene, men foran seriestart ble nykommeren valgt som førstekeeper.

- Han er veldig dyktig til å kommunisere med bakre ledd. Han har en god opptreden samtidig som han er taktisk klok. Han er veldig god til å lese spillet. I det hele tatt er stabilitet et nøkkelord når det gjelder Lars, skrøt Per-Mathias Høgmo.

Hirschfeld viste seg tilliten verdig gjennom deretter å spille samtlige 52 seriekamper i tillegg til ni cupkamper og ti oppgjør i Champions League. Han var stabiliteten sjøl med svært få omdiskuterte inngripener. En herlig tid for RBK-tilhengere som tidligere hadde opplevd gjentatte tabber fra Jørn Jamtfall og Johnsen!

Høsten 2007 ønsket RBK å forlenge kontrakten, som gikk ut ett år senere. Det ønsket ikke Hirschfeld, og RBK begynte å lete etter en erstatter. Rune Jarstein ble kjøpt inn fra Odd, og umiddelbart utropt til førstevalg med tanke på framtida.

Like etter begynte ryktene om en overgang til Cluj å svirre. Micke Dorsin hadde allerede signert for rumenerne, og etter få dager med forhandlinger ble Hirschfeld solgt. Den hardtsatsende klubben i Transylvania punget ut 1,2 millioner euro, og dermed fikk RBK dekket overgangssummen til Jarstein.

PS! Hele familien Hirschfeld flyttet fra Tyskland til Canada før Lars ble født. Han har likevel tysk statsborgerskap i tillegg til pass fra sitt fødeland.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb