English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Thorstein Helstad

Thorstein Helstad
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Thorstein Helstad
Født 28.04.1977
Fødested Hamar
Høyde / vekt 187 cm / 85 kg
KARRIERE
Posisjon Angrep
Draktnummer 22
Andre klubber Austria Wien, Fart, Brann, Ham-Kam
I RBK perioden 2004-2006
Overgangssum 4 000 000 kr
Landslag A- og U21-kamper


Thorstein Helstad ble toppscorer i Tippeligaen i både 2000 og 2001 (delte tittelen med Frode Johnsen og Clayton Zane) med henholdsvis 18 og 17 mål. Sommeren 2002 ble han og Brann-lagkameraten Raymond Kvisvik solgt som en "pakke" til Austria Wien.

Tida i Østerrike ble opp-og-ned for hedmarkingen. Han var ikke fast på laget, og ble ofte henvist til en rolle på høyrekanten. Derfor var han glad for å vende tilbake til Norge, da RBK la fire millioner kroner på bordet for ham i slutten av august 2004.

Til tross for at han ble toppscorer for RBK med 13 mål i den traurige 2005-sesongen, greide han ikke å etablere seg skikkelig på laget. Frode Johnsen okkuperte fortsatt midtspissplassen, og Helstad måtte igjen ofte nøye seg med å spille høyreving.

Før 2006-sesongen var han derimot tiltenkt drømmerollen som midtspiss. Et tretthetsbrudd i foten spolerte imidlertid sesongoppkjøringa hans, og i mellomtida ble konkurrenter som Steffen Iversen og Yssouf Kone kjøpt inn. Etter noen kamper som kantspiller, ble Helstad igjen skadet og måtte gjennom en meniskoperasjon.

Underveis hadde ryktene om en overgang bort fra RBK surret, og det viste seg at spilleren sjøl ønsket seg bort. Til slutt valgte RBK å selge Thorstein Helstad tilbake til Brann for fire millioner kroner i slutten av juni 2006.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb